Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Diş Eti Bakımı Nasıl Yapılır?
Diş Estetiği

Diş Eti Bakımı Nasıl Yapılır?

Dişlerimizi günde kaç kez, nasıl ve ne ile fırçalamamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Peki ya diş etlerimiz? Diş eti bakımı nasıl olur, temizliği nasıl yapılır? Diş eti ve bakımı hakkında tüm bilgileri bulabileceğiniz harika bir yazı hazırladık.

Diş eti bakımı için neler yapılmalı?

Sağlıksız diş etleri sağlıksız dişler demektir. En sağlam dişler bile hasta diş etleri yüzünden düşebilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda diş eti hastalıkları ciddi boyutlara ulaşabilir. Bunun önüne geçmek için hiç zaman kaybetmeden evde diş eti bakımı yapılmalıdır. Peki nasıl?1

  1. Diş eti bakımı için diş macunu kullanabilirsiniz. Diş etine bakım yapan, daha az kanamasını ve güçlenmesini sağlayan bazı özel diş macunları vardır. Bu diş macunlarını düzenli olarak kullandığınızda daha az kanama olduğunu ve diş etlerinizin güçlenmeye başladığını görebilirsiniz.
  2. Diş eti bakımı tuzlu su ile bir bütündür. Doktorunuz herhangi bir özel ağız gargarası vermediyse içine bir miktar tuz karıştırılmış ve eritilmiş tuzlu suyu ağız gargarası olarak kullanabilirsiniz.
  3. Ağız sularını düzenli olarak kullanmak diş eti problemlerini engellemede oldukça başarılıdır. Eğer dişlerinizi fırçalarken dişleriniz çok fazla kanıyorsa, ağrı ve sızı varsa mutlaka doktora gitmeniz gerekir. Düzenli diş dokturuna giderek herhangi bir diş problemini ilerlemeden çözebilirsiniz.
  4. Düzenli diş ipi kullanımı hem dişlerin hem de diş etlerinin sağlıklı olması için oldukça önemlidir. Eğer diş ipi kullanmayı bilmiyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz. Bizim ülkemizde diş ipi kullanımı pek yaygın değil ancak bunun yaygın hale gelmesi gerekiyor. Çünkü diş ipi dişlerin arasını en iyi temizleyen ve doğal olarak da dişleri koruyan bir uygulama.
  5. Doktora gidip diş taşlarını ve tartarları temizletmek. Temizlenmeyen diş taşları, diş etlerinin hastalanmasına ve diş etlerinin çekilmesine neden oluyor. Eğer her altı ayda bir doktora giderseniz diş taşlarınızı düzenli olarak temizletebilirsiniz. Böylece ileri seviye diş eti hastalıklarının ortaya çıkması engellenmiş olur.

Diş taşı ve diş tartarı temizlenmesi, diş eti hastalıklarını önleyen en etkili uygulamadır.

Diş eti hastalıkları nelerdir?

Sağlıklı bir diş etinin pembe renkte olması gerekir. Eğer sizin diş etleriniz kırmızı, kanlı gibi ya da çok parlak ise diş eti sorununuz olabilir. Diş eti hastalıkları denince ilk sırada gelen rahatsızlık ise diş eti çekilmesidir. Dişlerin kaybına kadar sebep olabilen bu rahatsızlığın oluşma nedenleri farklıdır.

Diş eti çekilmesi neden olur?

  1. Diş eti çekilmesinin bir numaralı sebebi, yanlış diş fırçalama ve düzenli diş fırçalamamadır.
  2. Genetik sebepler, aşırı sağlıksız beslenme
  3. Sigara kullanımı,
  4. Bağışıklık sisteminin zayıflaması,
  5. Yaşlanma,
  6. Diş taşları ile diş bakteri plakları
  7. Diş gıcırdıtma dolayısı ile de diş sıkma,
  8. Diş hastalıkları
  9. Kaza sonucu oluşan travmalar,
  10. Şeker hastalığı
  11. Doğum kontrol hapları kullanımı gibi bir çok sebepten diş eti çekilmesi olabilir.

Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir?

Ağız temizliğine özen göstererek başlayacağınız bu tedavi sürecinde doktorunuzun önerilerini dikkatle yerine getirmelisiniz. İlerlemiş diş eti çekilmesi tedavilerinde diş eti eklenmesi gibi cerrahi müdahaleler de uygulanabilir. Diş etlerinizin bu noktaya gelmeden kolayca tedavi edilmesi için ağız bakımına dikkat ederek düzenli diş dokturunuza görünmelisiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago