Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Damla Silikon mu Yuvarlak Silikon Tercih Edimeli?
Göğüs Estetiği

Damla Silikon mu Yuvarlak Silikon Tercih Edimeli?

Silikon ile meme büyütme, en başarılı ve kalıcı meme büyütme yöntemleri başında gelmektedir. Uzun yıllar boyunca sağlıklı ve sorunsuz bir kullanım sunan meme implantında en önemli konu uygun silikonu yani meme protezini seçmektir. Meme estetiği yaptırmak isteyen hastaların en kararsız kaldığı konu ise budur, damla sililon mu yoksa yuvarlak silikon mu? Farkları, fiyatları, özellikleri ile damla silikonla yuvarlak silikonu karşılaştırıyoruz.

Göğüs silikonu neye göre seçilir?

Göğüs silikonu hastanın yapısına, meme yapısına, vücut yapısına ve bir çok özelliğe göre seçilmelidir. Temelde iki tip silikon modeli vardır; damla ve yuvarlak silikon modelleri. Yuvarlak silikon yarım ay şeklinde şeklidedir. Damla silikon ise damlaya benzer yani alt kısmı daha toplu üst kısmı biraz daha incedir. Damla silikon mu yuvarlak silikon mu daha iyi sorusunun cevabı ikisi de iyi olabilir. Her meme implantının kendine has bazı özellilkleri vardır. Bu silikonların da kendine göre olumlu ve olumsuz özellikleri vardır.

Meme implantı neye göre seçilir?

Meme protezi seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  1. Göğüs kası ne kadar kalın. Kaslı kadınlarda daha farklı görünen silikon meme kası olmayan kadınlarda bambaşka görünebilir.
  2. Göğüs derisinin özellikleri. Kalın göğüs derisi daha büyük ve ağır protezi taşıyabilirken bazı deri yapısı bunlar için uygun değildir.
  3. Hastanın boyu ve gövdesinin uzunluğu. Meme ile baş arasındaki mesafe.
  4. Hastanın daha önce herhangi bir göğüs ameliyatı ya da meme estetiği geçirip geçirmemiş olması
  5. Hastanın nasıl bir meme istediği, hayalindeki göğüs şekli
  6. Yaş ve fiziksel özellikler. Yani hastanın göğüslerinde sarkma var mı ne kadar var, kilo alıp vermeden dolayı göğüs çevresinde sarkma olup olmaması.

Damla şeklindeki  göğüs silikonunun özellikleri ve avantajları

Damla meme implantının bazı avantajları vardır, bunlar;

  • Yukarıda bahsettiğimiz gibi ince derili hastalarda yırtılmalara neden olmaz. Damla şeklindeki silikon modelleri daha çok dar göğüs kafesi olan, ince deri yapısı olan hastalarda tercih edilir.
  • Göğüsleri sarkmış hastalar eğer toplama işlemi yaptırmak istemiyorsa, damla silikon modelleri bu meme şekillerini çok daha iyi gösterir.
  • Genel olarak uzun göğüs kafesi olan hastalar için de daha doğal bir görünüm sağlar.

Yuvarlak meme protezinin özellikleri nelerdir?

Yuvarlak protezin avantajları damla şeklindekine göre daha fazla denilenilebilir. Ancak seçim tabiki hastaya kalmıştır.

  • Göğüs derisi kalın, göğüs kası kalın kadınlarda baskıyı kaldırıp şekli bozulmayacak silikon yuvarlak silikondur.
  • Yaşı ilerlemiş ve göğüslerinde ciddi sarkmalar olan hastalara eğer toparlama işlemi yapılacaksa hastalarun yuvarlak silikon modellerini tercih etmesi daha iyi olur. Çünkü toparlama işleminden sonra yuvarlak silikon çok daha iyi duracaktır.
  • Daha önceden silikon taktırmış ve yenilemek, değiştirmek, büyütmek ya da küçültmek isteyen hastalar için yuvarlak silikon modelleri daha doğru bir tercih olur. Öncesinde oluşan yere yine aynı modeldeki silikon yerleştirilir.

Hangi meme protezi tercih edilmeli?

Hangi göğüs silikonu daha iyi sorusunun bir cevabı yok. Çünkü tüm silikonlar kendine has bazı özelliklere sahip. Her iki meme implantı da sağlıklı, ömür boyu kullanılabilir, meme kanserine neden olmaz ve emzirmeye engel değildir. Tüm meme implantları çıkarılabilir ya da büyütülebilir. Hepsinin farklı boyutları vardır. Size ve vücudunuza uygun bir boyut bulmak mümkündür.

Ülkemizde daha çok yuvarlak meme protezi tercih edilmektedir. Çünkü Türk kadını daha yuvarlak hatlara sahiptir aynı zamanda büyük memeler sever. Avrupa’da ise kadınlar daha çok damla silikon modellerini tercih etmektedir.

Göğüs estetiğinde kullanılan silikonlar çoğunlukla kas altına yerleştilir. Doktorun tercihine göre farklı bir şekilde de yerleştirilebilir ancak genel kullanım bu şekildedir. Daha uzun vadeli kullanım sunan kas altı silikonu aynı zamanda doğal bir görünümü de destekler

Meme büyütme işlemi sırasında kullanılan tüm silikonlar meme altı çizgisinden yerleştiriliyor. Ameliyat sonrasında da hiç bir iz görünmüyor. Tüm estetik cerrahi uzmanları silikon takarken yerleştirmeyi meme altından yapar.

Her iki silikon modelinde de farklı boyutlarda model bulmak mümkün. Önemli olan sizin nasıl istediğinize karar vermeniz. Meme büyütme ameliyatı iyi düşünülmesi ve karar verilmesi gereken bir konu. Ameliyat öncesinde doktorunuz size uygun olan modeli ve neden uygun olduğunu detaylıca anlatacaktır. Ancak siz yine de doktora gitmeden önce araştırmanızı yapmış olmalısınız. Heyecanla orada farklı kararlar vermemek için çok emin olmalısınız. Her iki silikonla da yapılmış örnek göğüsleri incelemelisiniz.

3d modelleme teknolojisi sayesinde meme büyütme operasyonu yapılmadan önce memelerinizin sonrasında nasıl görüneceğini bilebilirsiniz. Her zaman implantlar çıkarılabilir ya da değiştirilebilir. Önemli olan sizin hayalinizdeki meme estetiğini yaptırıp istediğiniz memelere kavuşmanızdır.

Meme estetiği ve silikon modelleri konusunda size detaylı bilgi verebilecek videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

 

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago