Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Akne Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Dermatoloji

Akne Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Özellikle gençlerin ergenlik döneminde ortaya çıkan, sonrasında tüm hayatları boyunca uğraşmaları gereken bir sorun haline gelebilen bir sorun akne! Ciddi bir cilt problemi olan akne nedir, nasıl tedavi edilir?

Akne nedir ?

Akne, tıkanmış cilt gözeneklerinden oluşan bir cilt problemidir. Genellikle makyaj kalıntıları, ter, iltihap, kir, yağ ve benzeri maddelerle dolan gözenekler, akne belirtisiyle bu durumu dışarı yansıtır. Ergenlik dönemlerinde sıkça ortaya çıkan bu cilt problemi, orta yaştaki kişilerde de çeşitli nedenlerle belirtilerini gösterir.

Akne problemi, çok ciddi bir sağlık sorunu olmasa da, görünümüyle psikolojik sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olur. Kronikleşmiş akne problemleri, cilt yüzeyinde kalıcı izlerin oluşmasına da sebebiyet verebiliyor.

Akne Tedavisi

Akne tedavileri, meydana çıkmış olan akneleri ortadan kaldırmak ve yenilerinin oluşmasını engellemek amacıyla uygulanır. Tedavi aşamasında aknelerin tırnakla temas ettirilmemesi önerilir. Aknelerin tırnakla sıkılması gibi durumlar, aknelerin cildin diğer bölgelerine yayılmasına neden olabilmektedir. Akneye sebebiyet verecek kozmetik ürünlerinden de tedavi aşamasında uzak durulması gerekiyor. Doktorun önerdiği dermokozmetik ürünler ya da akne kremleri haricinde cilde herhangi bir kozmetik ürününün temas ettirilmemesinde fayda vardır.

Akne tedavisine başlandıysa, zararlı güneş ışınlarından da uzak durulması gerekmektedir. Akne tedavisinde kullanılan merhem, preparat krem gibi ürünlerin bazıları, güneşe karşı cilt yüzeyinde hassasiyet oluşturmaktadır. 

Akne problemlerinin kalıcı olarak giderilmesi için uygulanan tedavi, yalnızca dermatoloji uzmanları tarafından takip edilmelidir. Eğer sizin de cildinizde rahatsız edici akne problemi varsa, ileri seviyelere ulaşmadan bir dermatoloğa başvurmalısınız.

Akne tedavisinin yanı sıra, akne oluşumunu engellemek için ise; kaliteli ve düzenli bir uyku, kan dolaşımını arttıracak egzersizler, yeterli su tüketimi gibi faktörler çok etkili olmaktadır.

Akneye ne iyi gelir?

Akneye iyi gelen şeylerden söz etmeden önce, akne oluşumunu engelleyen en önemli faktörün cildi temiz tutmak olduğunu söyleyebiliriz. Cilt yüzeyinde problem oluşmasını engellemek için, düzenli olarak anti bakteriyel bakım sabunlarıyla cildinizi yıkayabilirsiniz. Mecbur kalmadıkça makyajdan uzak durmanız da önerilmektedir. Eğer iş ve yaşam tarzınız gereği makyaj yapmak zorundaysanız, iyi bir makyaj temizleyiciyle gün sonunda yüzünüzü temizleyip dinlendirmelisiniz. 

Akne tedavisinde kullanılan ürünlerde salisilik asit ve benzol peroksit bulunmaktadır. Bu da cildinizde gerilme hissine neden olur. Gerilme hissi oluşuyorsa bunun iyi bir sonuca işaret olduğunu söyleyebiliriz.

Akneye iyi gelen doğal yöntemlerden en iyisi domates olarak görülüyor. Domatesi küçük parçalar halinde doğrayıp sivilcenizin üzerine yerleştirebilirsiniz. Eğer bu şekilde tercih etmiyorsanız, domatesi rendeleyip maske olarak kullanabilirsiniz. Hayvansal gıdalardan mümkün olduğunuz sürece uzak durmanız, akne tedavisinde ve akne oluşumunda faydalıdır. Akneye iyi gelen yeşil sebzeler, turunçgiller ve sağlıklı sıvı yağlar iyi birer doğal çözümdür. 

Akne sorunlarını tedavi ettirdikten sonra cilt yüzeyinde kalan izleri ise; mikro iğneler ve peeling vasıtasıyla kolayca yok edebilirsiniz. 

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago