Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
10 Maddede Sağlıklı Kilo Aldıran Yiyecekler Listesi
Diyet

10 Maddede Sağlıklı Kilo Aldıran Yiyecekler Listesi

Aşırı kiloluluk ve obezite günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biridir. Toplumun büyük bir kısmının kilolu ya da aşırı kilolu olduğunu düşünürsek, herkesin zayıflamaya çalıştığını düşünürüz. Ancak kilo vermeye çalışanlar kadar kilo almaya çalışanlar da vardır. Zayıflık da en az obezite kadar yaşamı tehdit eden sağlıksız bir durumdur. Bu yazımızda kilo almaya çalışanlar için kapsamlı bir kilo aldıran yiyecekler listesi hazırladık.

En hızlı kilo aldıran yiyecekler nelerdir?

İçecekler mi yiyecekler mi daha çok kilo aldırır. Eğer sadece ağırlık olarak artmak,yağ mı kas mı sağlıklı mı sağlıksız mı kilo aldığınız önemli değilse bol bol şekerli içecekler içebilirsiniz. Kolalar, şuruplu kahveler, gazozlar ve aklınıza gelebilecek bütün lezzetli tatlı içecekler kalori bakımından aşırı zengindir. Ancak bu içecekleri düzenli olarak tüketmeniz durumunda işin sonunda şeker hastası olmanız ya da kalp damar hastalıklarına yakalanmanız oldukça muhtemel. Hastalık sahibi olmadan sağlıklı bir şekilde kilo almak için ise hızlı kilo aldıran yiyecekler ya da içeceklerden ziyade sağlıklı kilo aldıran besinleri tercih etmelisiniz.

Hamburger, patates kızartması, şekerli içecekler, cipsler ve bütün kızartılmış ürünler hızlı kilo aldıran yiyeceklerdir. Hızla alınan bu kilolar yağ ve özellikle de bölgesel yağlanma olarak size zarar verir, unutmayın.

Çocuğa kilo aldıran yiyecekler nelerdir?

Kilo aldıran besinler çocuklar ve yetişkinler için bazen farklıdır. Çocuklar yetişkinlerin yediği her şeyi yiyemez, içecekleri de içemez. Mesela çocuklara spordan sonra yetişkinlerin içtiği yüksek kalorili protein shakeleri içiremezsiniz ya da aynı şekilde yüksek kalorili protein barları veremezsiniz. Çocukların yaşına uygun olarak doğal beslenmesi gerekir. Çocukların büyüklerden daha fazla karbonhidrat ve tam tahıllı yiyecekler tüketmesi gerekir.

Çocuklara kilo aldıran yiyeceklerin başında meyveler gelir. Yetişkinler içerisinde şeker nedeniyle çok fazla meyve tüketmemelidir. Ancak çocuklar istedikleri kadar üzüm, çilek, böğürtlen gibi şekerli meyveleri tüketebilirler. Ayrıca çocuklar özellikle de çok iştahlı olmayan çocuklara bu meyveleri blenderda karıştırıp püre olarak verebilirsiniz. Muz, üzüm, çilek gibi meyveler ile tam tahıllı ürünler çocuklara kilo aldıran besinlerdir.

Kilo aldıran karışımlar yetişkinler için nelerdir?

Protein shake ler kilo aldıran, lezzetli ve çok sağlıklı karışımlardır. Peynir altı suyundan yapılan bu protein tozlarını isterseniz sabah kahvaltınızda müslinizin içine ekleyebilirsiniz. Ayrıca bütün protein karışımlarını badem sütü ya da soya sütü ile kombinleyebilirsiniz.

Kilo aldıran karışımlar hazırlarken yoğurt kullanacaksanız süzme yoğurtları tercih edin. Kilo aldıran besinlerin en önemli özellikliği yüksek proteinli olmalıdır. Protein bakımından zengin besinler kas yapımına ve kilo almaya yardımcı olur. Süzme peynir, süzme yoğurt gibi süt ürünlerinde diğer süt ürünlerine göre daha fazla protein vardır.

 

Herkes için kilo aldıran yiyecekler listesi

Popüler diyetisyenler ya da uzmanlar zaman zaman farklı yiyeceklerden bahsederler. Bazen kilo aldıran yiyecekler konusunda Canan Karatay’ın önerilerini bazen başka uzmanların önerilerini duyarız. Ancak genel itibariyla sağlıklı bir şekilde kilo almak için yenmesi gerekenler şunlardır;

  1. Baklagiller; nohut, mercimek, pirinç, esmer bulgur, siyah fasülye. Hem besleyici hem sağlıklı hem de kilo almaya yardımcıdır. Bunları tek başına yemek olarak yapabileceğiniz gibi kilo aldıran yemek tarifleri içerisinde de kullanabilirsiniz.
  2. Tohumlar. Tohumlar son zamanlarda hayatımıza girdi. Çiya (chia) tohumu, keten tohumu başta olmak üzere bir çok tohum farklı şekillerde tüketilebiliyor. Bu tohumları çiğ olarak yoğurt ya da sütle karıştırabileceğiniz gibi yemeklerinize de ekleyebilirsiniz.
  3. Kuruyemişler ve kuru meyveler. Fındık, badem, fıstık, ceviz gibi kuruyemişler sağlıklı ve kilo aldırıcıdır. Kuru sayısı, kuru erik gibi atıştırmalıklar da sürekli cebinizde olması gereken kilo almaya yardımcı besinlerdir.
  4. Kırmızı et. Et genel olarak kilo almaya yardımcıdır. Içerisindeki yüksek protein miktarı nedeniyle kas yapımına yardımcı olur. Zayıflamak isteyenler etin yağlı kısımlarını yemez ancak siz kilo almak istiyorsanız yağlı etleri de yiyebilirsiniz.
  5. Tavuk ve balık. Ancak tavukların organik olmasına yani çiftlikte şişirilmiş olmamasına dikkat edin. Leziz derileri ile kanatlarını yiyebileceğiniz tavukları kızartmadan pişirmeye özen gösterin. Somon gibi palamut gibi yağlı balıkları da kilo aldıran yiyecekler listesinin başına eklemeyi unutmayın.
  6. Avokado, hindistan cevizi ve yağları. Yemeklerinize omletlerinize mısır yağı ya da ayçiçek yağı koymayı bırakın. Avokado yağını, hindistan cevizi yağını hayatınıza alın. Hindistan cevizi yağını yiyebilir, saçınıza cildinize yüzünüze sürebilir, kahvelerinize katabilir yemeklerinize koyabilirsiniz. Bu iki sağlıklı gıda maddesi ve yağlarını hayatınıza alın.
  7. Siyah çikolata. Evet yanlış duymadınız sağlıklı kilo aldıran yiyecekler listesinde siyah çikolata da bulunuyor. Ancak bu çikolatanın en az %70-80 kakaolu olmasına yani içerisinde ekstra şeker bulunmamasına dikkat etmek lazım. Siyah çikolata diğerlerine göre oldukça sağlıklı bir çikolatadır.
  8. Peynir, süt ve yoğurt. Süt ve süt ürünleri özellikle de yağlı olanları kilo aldıran sağlıklı yiyeceklerin en lezzetlileridir.
  9. Yumurta. Olmazsa olmaz, hem lezzetli hem sağlıklı.
  10. Tam tahıllı ürünler. Ekmek, makarna, kurabiyeler. Tam tahıllı ya da tam buğday unlu olmasına dikkat.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago