Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Yüze Yağ Enjeksiyonları (dolguları) ile Neler Yapılabilir?
Ameliyatsız Estetik

Yüze Yağ Enjeksiyonları (dolguları) ile Neler Yapılabilir?

Son yıllarda yağ enjeksiyonları ile estetik uygulamaları oldukça popüler bir hale geldi. Geçici dolgu olmasına rağmen hem doğal hem de etkili sonuç veren, uzun yıllar da etki eden yağ dolguları sayesinde artık yüzümüze istediğimiz görünümü verebiliyoruz. Dudak dolgunlaştırmadan yanak dolgunlaştırmaya, elmacık kemiklerini daha çıkık hale getirmekten canlı ve parlak bir cilt görünümüne kadar yağ enjeksiyonu ile yapılması mümkün bir çok estetik var. Bakalım bunların en etkili olanları hangileri.

Yüze yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

Yağ enjeksiyonları yüze, dudaklara, popoya,göğüslere ve vücutta ihtiyaç olan herhangi bir noktaya uygulanabilen en doğal ve en sağlıklı dolgu uygulamalarından biridir. Vücudun kendi parçası olduğu için vücudun olumsuz tepki verme durumu yoktur. Ayrıca vücudun herhangi bir yerinden alınan yağlar kök hücre bakımından zenginleştirme işlemleri yaptıktan sonra kullanılır. Bu da yağ hücrelerininin eklendiği noktalarda cildin yapısını zenginleştirmesini, bu bölgede kolajen oluşumunun hızlanmasını sağlar.

Yağ enjeksiyonu sadece estetik uygulamalarda dolgu amaçlı değil geçmeyen izler, iyileşmeyen yaralar, radyoterapi sonrasında cilt tedavisinde de kullanılan bir yöntemdir. Yağ enjeksiyonu ile dolgu uygulamalarında vücudun belirli bölgelerinden yağlar alır. Çok ince kanüllerle alınan bu yağlar belirli işlemlerden geçirilerek enjekte edilebilir hale getirilir. Sonrasında ise belirlenen bölgelere enjekte edilir.

Yüz dolgusu,kalça dolgusu ya da meme dolgusu için yapılan yağ enjeksiyonu işlemleri çoğunlukla bölgesel anestezi altında yapılır. Bazen daha büyük estetik operasyonların parçası olarak yapıldığı için genel anestezi altında da yapılabilir.

Yüze yağ enjeksiyonu kalıcı mıdır?

Vücuttan alınarak yine vücuda enjekte edilen bu yağ dokuları vücut tarafından zaman içerisinde yok edilir. Son zamanlarda modern yöntemlerle yapılan estetik operasyonlarda kalıcı dolgu işlemleri uygulanmamaktadır. Geçici dolgu işlemleri ve yağ enjeksiyonları çok daha doğal bir görünüm sağlar. Zaman içerisinde geçtiği için de sonucundan memnun olmayan hastalar için daha kolay çözümler sunar.

Yağ enjeksiyonunun yüze yapılması işlemi öncesinde dikkat edilmesi gerekenler

  • Bütün estetik operasyonlarda olduğu gibi bu uygulama öncesinde de en az işlemden 3 hafta önce sigaranın bırakılması gerekir. Akabinde işlemden bir hafta öncesine kadar tüm kan sulandırıcı aspirin gibi ilaçların bırakılması gerekir.
  • Çeşitli multivitamin hapları,ek takviye gıda maddeleri ve ağrı kesici ilaçların da bu dönemde kullanılmaması gerekir.
  • Sonrasında herhangi bir komplikasyon gelişme riski beklenmeyen yağ enjeksiyonundan sonra hasta aynı gün evine gidebilir. Tam anestezi ile yapılmadığı için hastanın hastanede kalması gerekmez. İşlem sonrasında herhangi bir olumsuzluk olması durumunda hasta doktor ile iletişime geçebilir.

Yüzde yağ enjeksiyonu işlemi sonucu oluşabilecek sorunlar?

Tüm uygulamalarda olduğu gibi yüze yağ enjeksiyonu işlemi sonrasında da oluşabilecek bazı enfeksiyon riski söz konusudur. Enfeksiyon oluşması durumunda ağrıda artış, vücut ısısında artış, işlem çevresinde kızarma durumu ortaya çıkar. Enfeksiyonlar antibüyotik kullanımı ile hızlıca tedavi edilebilir.

Bazı yağ enjeksiyonları sonrasında dokuda renk değişimi ortaya çıkabilir. Bu renk değişimi çok nadir rastalanan bir durum olmakla birlikte çok yüzeysel doku enjeksiyonu işlemlerinde ortaya çıkabilir.

Yağ enjeksiyonu sonrasında doku kaybı yaşanabilir. Vücut tarafından hızla eritilen yağ dokuları işlem yapılan bölgede görünüm değişikliklerine neden olabilir. Vücut tarafından yağlar eritildiğinde genelde asitmerik bir görünüm oluşmaz çünkü zaten bu bölgedeki yayılım homojendir.

Yüze yağ enjeksiyonu yaptıranlar en çok hangi bölgeleri tercih eder?

Yüzde yağ enjeksiyonu dudaklar, alın, elmacık kemikleri, göz altı bölgesi, alt göz kapağı ve çevresi dahil çene kenarlarına ( marionette çizgisi ve nazolabial çizgi, jawline ), burun ve gerekli çevresel alanlara yapılabilir. En çok tercih edilen ise dudak ve yanak dolgusudur.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago