Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Popo Estetiği Hakkında Merak Edilenler
Vücut Estetiği

Popo Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Kadınların en hassas olduğu bölgelerinden birisi kalçalarıdır. Psikolojik olarak daha mutlu ve güzel hissetmek için dolgun, yuvarlak ve dik görünümlü kalçaya sahip olmak isterler. Hayal ettiğiniz kalkık ve dik kalçalara sahip olmanın en kesin yolu ise popo estetiği ameliyatıdır. Son zamanların trend konularından popo kaldırma ve popo estetiği ameliyatı hakkında her şey.

Popo estetiği nedir ?

Popo estetiği, kalçaların daha dolgun, diri ve dik görünmesini sağlayan bir plastik cerrahi uygulamasıdır. Popo estetiğinde yapılacak uygulama, hastanın ihtiyacına göre değişmektedir.

Temel olarak uygulanan kalça estetiği amaçları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kalça ve popo dolgunlaştırma ile biçimlendirme
  • Kalça ve popo dikleştirme
  • Kalça ve popo küçültme
  • Uygulanan operasyon yöntemleri

Popo Estetiği Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Kalçaları kaldırmak ve istenilen şekli vermek için birden fazla yöntem uygulanır. Bu yöntemler kişinin fizyolojik özelliklerine göre belirlenir. Yaşına, vücut yapısına, kilo ve yağ durumuna göre seçilen yöntemlerin başında şunlar gelir;

Yağ enjeksiyonu ile popo estetiği:

Basenlerde, belde, karında ya da poponun alt ve dış bölümündeki fazla yağlar, liposuction yöntemiyle alınıp, kişilerin istediği bölümlere enjekte edilmektedir. En güzel, sağlıklı ve doğal yöntem budur. Ama vücutta yeterli yağ yoksa uygulama mümkün değildir. Ortalama 3-4 yıl kalıcıdır. Bu sürenin sonunda istenirse ekleme yapılabilir.

Dolgu uygulaması ile popo estetiği:

Kişinin vücudunda yeterli yağ olmaması durumunda popo büyütme işlemi dışardan istenen miktarda dolgu uygulaması ile de yapılabilir. Bu dolgu uzun yıllar kalıcıdır. İlerleyen yıllarda azalma sonucu popoda küçülme olursa bir miktar daha ekleme yapılabilir.

Popo protez:

Vücuttaki yağ seviyesi fazla olmadığı durumlarda silikon protezler kullanılmaktadır. Bu işlem sonrasında popo, arkaya doğru çıkık ve yüksek durmaktadır. Uygulanan bu protezler, kalçalar için özel olarak üretilen ürünlerdir. Kalçalar arasındaki oluğa açılan kısa bir kesik ile yerleştirilir ve ameliyat izinin görünmemesi sağlanır.

Popo kaldırma:

Kilo vermiş olan kişilerde meydana gelen popo çökmesinden dolayı uygulanması uygun görülmektedir. Poponun üzerindeki deri çıkarılarak, kalça bölgesinin askı yöntemiyle yukarıya alınması sağlanır. Cilt kaliteniz iyi ise, yağ enjeksiyonu ya da protez pop uygulaması yeterli olmaktadır.

Brazilian Butt Lift

Brezilya tipi kalça büyütme ameliyatı özellikle Amerikalı Show yıldızı Kim Kardashian’ın tüm dünyada popüler olmasından sonra bir çok kadının hayali oldu. Ülkemizde henüz çok yaygın değil ama özellikle Arap ülkeleri ve batı Avrupa ve Rusya’da çok talep görüyor. Vücut oranlarından daha büyük ve kalkık bir popo modeli.

Popo Estetiği Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle kişinin bu ameliyata uygunluğu değerlendirilir. Çok fazla kilosu olmayan, beli ince, bacakları kalın olmayan kişiler için daha uygun olur. Kilo verme işini bitirmiş kişilerde yapılması gerekir. Ameliyat sonrası kilo verilmesi o bölgedeki görünümü bozabilir. Tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi, ameliyattan en az 3 hafta önce sigara ve aspirin kullanımı kesilmelidir. Son 1 hafta içerisinde de, kanı sulandıracak ilaç ve benzeri maddelerden uzak durulmalıdır. Bitkisel ilaç ve vitaminleri kullanıyorsanız doktorunuza danışın.

Kalça Estetiği Ameliyatı  ve Sonrası Süreç

Ameliyathanede yapılan bu işlem, genel anestezi altında uygulanmaktadır. Yapılacak tekniğe göre ameliyat süresi 2-3 saat sürebilir. Operasyon sonrasında kişinin hastanede kalması gerekmez. Ameliyat sonrasında da 3-6 hafta kadar korse kullanması gereklidir. İyileşme süreci 2 ile 10 gün arasında değişebilmektedir. Kalça ve poponun tam biçim alması için 3-6 ay gibi bir süre beklenmektedir. Ameliyattan 1 ay sonra spor yapmaya başlanabilir ancak, protez ameliyatlarda oturup kalkarken dikkatli olmak gerekmektedir.

Sonuç olarak; vücut oranlarından memnun olmayarak popo büyütme veya kaldırma ile bu oranı sağlayabileceğini düşünenler popo estetiği yaptırabilirler. Uzman bir plastik cerrahla görüşerek bu operasyona uygun olup olmadıklarını araştırabilirler.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago