Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Koltuk altı botoks tedavisi nedir, nasıl yapılır?
Ameliyatsız Estetik

Koltuk altı botoks tedavisi nedir, nasıl yapılır?

Aşırı terleme sorunu yaşayanlar için alternatif çözümler üretilmeye devam ediyor. Bu tedavi yöntemlerinden biri de koltuk altı botoksu. Peki koltuk altı botoksu nedir? Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nasıl yapılır? Botoks koltuk altı tedavisinde kalıcı bir çözüm müdür?

Terleme, normal şartlar altında aşırı olmadığı durumlarda vücudumuz için oldukça sağlıklıdır. Vücudun ödem atması ve aşırı ısınıp aşırı soğumamasını sağlayan bu durum, bazen aşırı bir hale gelip hayatı olumsuz etkileyebilir. Özellikle aşırı koltuk altı terlemesi sorunu yaygın bir problemdir. Bu sorunun çözümü için geliştirilen en yeni yöntemlerden biri koltuk altı botoksudur.

Koltuk altı botoksu nedir?

Sulandırılmış özel botoks ilaçlarının belirlenen bölgelere uygulanması işlemine koltuk altı botoks uygulaması adı verilmektedir. Bölgesel uyuşturma yani lokal anestezi ile yapılan bu işlem en fazla yarım saat sürmektedir. Gün içerisinde işlem yapıldıktan sonra hasta gündelik hayatına devam edebilir. Kol üzerindeki önemli sinirlerin zarar görmemesi ve sonrasında herhangi bir tehlikeli durum oluşmaması için mutlaka plastik cerrahi uzmanı ya da dermatoloji uzmanı tarafından yapılması gerekir.

Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nasıl yapılır?

Terleme tedavisi botoks uygulaması yapılmadan önce, terleme alanları tam olarak tespit edilir. Nerelere botoks uygulaması yapılacağı belirlenir. Belirlenen bölgeye lokal anestezi uygulanır. Uyuşturucu kremler sürüldükten sonra 10-15 dakika beklenir. Sonrasında çok aşırı ince iğnelerle hazırlanan özel botoks maddesi iki koltuk altında belirlenen yerlere uygulanır. Burada amaç, gereğinden fazla çalışan ter bezlerinin hareketlerini ve kasılmalarını durdurarak terlemeyi önlemektir. Koltuk altı botoksu ile terleme tedavisi 7 ay ile bir sene arasında etki göstermektedir.

Botoksla koltuk altı tedavisinin yan etkileri var mıdır?

Koltuk altı botoksu cilt içine yapıldığı için koltuk altı dokularını etkilemez. Bu sebeple de herhangi bir yan etkisi yoktur.

Koltuk altı botoksu kimlere yapılabilir?

Botoksla koltuk altı terleme tedavisi, 18 yaşını geçmiş tüm kadın ve erkeklere yapılabilir. Hamile ve emziren kadınlar ile yaşı ilerlemiş kişilere ise koltuk altı botoksu uygulaması tavsiye edilmemektedir.

Koltuk altı terlemesi tedavisinde botoks acı verici midir?

Işlem sırasında acı oluşmaması için öncesinde bölgesel uyuşturma yapılır. Sadece botoks maddesi deri altına zerk edileceği için sonrasında biraz morarma görülebilir ancak bu kısa süre içerisinde yok olur. Koltuk altı botoks tedavisi riskli bir işlem değildir. Bu konuda uzmanlaşmış, botoks uygulaması eğitimi almış kişiler tarafından uygulandığında botoksla koltuk altı terleme tedavisi hem başarılı hem de güvenli bir uygulamadır.

Koltuk altı botoksu tedavisi kalıcı mıdır?

Deri altına bazı maddeler enjekte edilerek yapılan uygulamalar genelde ömür boyu kalıcı uygulamalar değildir. Botoksla koltuk altı terlemesi tedavisi de altı ay ile bir sene arasında kalıcı olan bir uygulamadır. Ancak yapılan çalışmalar, bir kez koltuk altı botoks uygulaması yaptıran kişilerin botoks etkisi geçtikten sonra da, öncesindeki kadar terlemediğini göstermektedir.

Koltuk altı botoks fiyatları

Botoks uygulamaları, bir çok estetik merkezi tarafından uygulanabilen kolay uygulamalar haline gelmiştir. Bu sebeple koltuk altı botoks fiyatları oldukça ekonomik hale gelmiştir. 700-800 tl gibi fiyatlardan başlamakla birlikte, fiyatlar yaptırdığınız yere ve zamanına göre değişebilmektedir.

Diğer koltuk altı terleme tedavileri nelerdir?

Botoks dışında çeşitli cerrahi yöntemler de koltuk altı terleme tedavisi olarak kullanılmaktadır. Aşırı terleme sorunu çözülebilir mi? Yazımızda diğer terleme tedavisi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bunların dışında alüminyum içeren koltuk altı losyonları ya da roll on dediğimiz kozmetik ürünler de terlemeyi önleyici malzemeler olarak kullanılabilir. Daha detaylı bilgileri aşağıdaki videoda bulabilirsiniz

KaydetKaydet

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago