Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Gıdı Estetiği Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler
Yüz Estetiği

Gıdı Estetiği Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Zaman içerisinde yer çekimi, yaşlanma gibi etkenler yüz ve boyun derisinde sarkmalara nedne olabilir. Gıdı, çene altında oluşan yağlanma ya da cilt sarkmasıdır. Ancak gıdı estetiği sayesinde bu görünüm ortadan kaldırılabilir. Peki, gıdı estetiği nasıl yapılır? Ameliyatsız gıdı estetiği ya da gıdı germe yöntemleri nelerdir?

Gıdı germe ameliyatı nedir?

Gıdı germe estetiği ameliyatı ne kadar erken müdahale edilirse o kadar iyi sonuç veren bir ameliyattır. Çene altında oluşan yağlanmanın gerekiyorsa alınarak kalan derinin gerilmesi işlemine gıdı germe operasyonu denir. Yüzün gençleşmesini sağlayan gıdı aldırma işlemi genelde aşırı kilolu olup bir anda kilo veren kişilerde uygulanır. Yaşla ortayan çıkan bu sarkmalar kilo ile de doğru orantılıdır.

Ameliyatsız gıdı estetiği

Modern zamanların gelişmiş teknolojik yöntemleri sayesinde ameliyatsız estetik oldukça popüler hale gelmiştir. Yüz germeden boyun germeye, cilt kırışıklıklarını gidermeden göz çevresi uygulamalarına kadar bir çok alanda ameliyatsız estetik yöntemlerini kullanmak mümkündür. Diğer işlemlerde olduğu gibi gıdı aldırma ya da gıdı gerdirmede de ameliyatsız yöntemler kullanılır. Ameliyatsız gıdı germe işlemi bir çok farklı yöntemle yapılabilir. Bunlar içerisinde en popüler olanları ultrason dalgalarının kullanıldığı vshape ve benzeri yöntemlerdir.

Ameliyatsız gıdı germe uygulamasının etkili olması için bu bölgede yağlanma olmaması lazım. Çünkü vshape ve benzeri uygulamalarda sadece derinin kendini toparlaması sağlanabilir. Eğer aşırı yağlanma kilodan kaynaklı bir etki söz konusu ise öncelikle buradaki yağların alınması gerekir. Ardından oluşan sarkıklık için çeşitli ışın tedavileri uygulanabilir.

Gıdı germe ameliyatsız nasıl yapılır?

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var, özellikle ameliyatsız estetik uygulamalarının etkili sonuç vermesi için yapılacak işlemin erken dönemlerde yapılması gerekir. Yani gıdı sarkması fark edildiği anda işlem yapılırsa daha etkili ve kalıcı sonuç elde edilir. Ameliyatsız gıdı toparlama ve germe işlemlerinde,radyofrekans dalgaları cilde uygulanır. Cilt dokusu altına nüfuz eden bu dalgalar bağ dokusunun yenilenmesine doğal olarak da derinin kendini toparlamasına neden olur. Bir kaç seans içerisinde gözle görülür farklar ortaya çıkarmaya başlayan uygulama genelde 4 seans yapılır. Eğer gıdı bölgesinde yağlanma varsa bunun için öncelikle yağ parçalama işlemleri yapılabilir.

Lazer lipoliz ile gıdı aldırma işlemi nedir?

Lazer lipoliz bir estetik operasyon yöntemidir. Soğuk lipoliz ile karıştırılmaması lazım. Soğuk lipoliz bölgesel zayıflama yöntemlerinden biridir.

Vücutta oluşan ve tüm diyetlere, egzersizlere rağmen bir türlü gitmeyen yağlardan kurtulmanın bir kaç yolu vardır. Liposuction (yağ aldırma) gibi popüler uygulamaların dışında bir de lazer lipoliz yöntemi vardır. Bu yöntemde vücutta belirlenen bölgelerdeki yağlar direk olarak lazer ışınları ile parçalanır. Yağ aldırma işlemindeki gibi bu yağlar dışarı alınmaz, metabolizmanın onu atması sağlanır. Bu işlemin benzeri lazer liposuctiondur. Burada da yağlar lazer ışınları ile parçalanır ve sıvı hale getirilir. Ancak lazer liposuction işleminde yağlar ince kanüller ile dışarı alınır.

Bu işlem uygulanırken gıdı bölgesinde yağlar parçalanır aynı zamanda cildin uyarılması sağlanır. Yağlar parçalanan bölge daha sıkı bir hale gelir.

Gıdı ameliyatı öncesi ve sonrası

Gıdı ameliyatı ister normal ameliyat olsun ister lazer lipoliz uygulaması olsun, öncesinde ve sonrasında bazı noktalara dikkat gerektirir. İlk olarak belirtelim ki gıdı ameliyatı hiç zor bir ameliyat değildir. Genelde lokal anestezi ile işlem yapılır. Sonrasında da gün içerisinde hasta taburcu edilir. Ameliyathane ortamında uzman estetik cerrah tarafından yapılması gereken uygulama kişinin ihtiyacına göre belirlenir.

Ameliyat sonrasında 10 gün içerisinde tamamen iyileşme olur. Gıdı germe ameliyatından sonra kulak arkasında ya da saçların içerisinde minik bir ameliyat izi kalabilir. Bu oldukça küçük olup belli belirsizdir.

Gıdı germe operasyonu kalıcı mıdır?

Çoğu estetik operasyon uzun vadede kalıcı değildir. Ancak gıdı aldırma işlemi diğer bir çok estetik operasyona göre çok daha kalıcıdır. Tabi bu etkiler hastanın hayat tarzına, çok sık kilo alıp vermemesine, kendine iyi bakmasına, sigara içmemesi gibi etkenlere bağlıdır.

Gıdı sarkması nasıl geçirilir?

Gıdı sarkması yaşa, cinsiyete, genetiğe ve kiloya bağlıdır. Yaş ilerledikçe ortaya çıkan bu görünüm daha çok kilolu kişilerde ya da çok sık kilo alıp veren kişilerde oluşur. Ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemlerle gıdı sarkması estetiği yaptırdıysanız sonrasında kilo alıp vermemeye ve kendinize iyi bakmaya dikkat etmelisiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago