Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Evde Kolay Pedikür Nasıl Yapılır?

Evde pedikür nasıl yapılır sorusu neredeyse tüm kadınların gündeminde. Kimi kuaföre gidecek zamanı olmadığı için, kimi pediküre masraf yapmak istemediği için kimi ise daha doğal ve organik kendi malzemelerini kullanmak istediği için kuaföre gitmez, pedikürünü evde kendisi yapar. Peki, evde pedikür yapmak kolay mıdır, püf noktaları nelerdir?

Pedikür nedir?

Düzenli olarak yapılan ayak ve ayak tırnağı bakımına pedikür denir. Pedikür sadece tırnakların cilalanması değildir. Bu işlem sırasında ayağa peeling yapılır, ölü derilerden arındırılır. Nasırlar varsa onlar temizlenir. Böylece ayak daha sağlıklı bir hale gelir. Pedikür ayak bakımının önemli bir parçasıdır.

Pedikürün aşamaları vardır, hazırlık aşaması, sonrasında temizleme ve en son cilalama. Ilk olarak ayaklarımızı pediküre hazırlamız gerekiyor.

  1. Pedikür suyu nasıl hazırlanır?

Ayakları yumuşatması, tırnakların kenarlarındaki etleri yumuşacık yapması için pedikür suyunun ılık olması lazım. İlk başta biraz sıcak bile olabilir çünkü ayaklar içerisinde bekletirken soğuyacaktır. Peki pedikür suyuna ne konur? Sıcağa yakın olan bu pedikür suyuna bir miktar gliserin koyabilirsiniz. Sevdiğiniz kokulu bitkisel yağlardan da bir miktar ekleyebilirsiniz. Bazı yerlerde duş jelinin de bu suya eklendiğini görebilirsiniz ancak duş jelini sonra çok kez durulamanız gerekir. O yüzden en iyisi gliserin ya da bitkisel yağ kullanmaktır. Çok az olmasına dikkat edin.

Hazırladığınız pedikür suyunda ayaklarınızı 15-20 dakika kadar bekletin. Sonrasında diğer aşamaya geçebilirsiniz.

  1. Peeling aşaması

Kahverengi şekerle evde kendiniz peeling yapabilirsiniz. Eğer hassas cildiniz varsa o zaman daha nazik peeling ürünlerini tercih etmeniz gerekebilir. Ayaklarınızı suda beklettikten sonra çıkarın. Peeling malzemelerini uygulayın ya da topuk taşı, ponza malzemesi gibi bir malzeme ile yanlarını, kenarlarını, altını törpüleyerek temizleyin.

  1. Etleri kesme ve törpüleme aşaması

Evde pedikür setiniz varsa ayak tırnağı için ayrı el tırnağı için ayrı törpüleriniz vardır. El tırnaklarında kağıt törpüleri pek tercih etmiyoruz. Ancak ayak tırnakları için kalın kağıt törpüler oldukça kullanışlı. Suda bekleyen ve yumuşamış tırnak kenarı etlerini itin. Isterseniz bunları et makası ile kesebilirsiniz. Eğer sadece itmek isterseniz de zamanla tırnak etleriniz buna alışacaktır.

Etleri iteledikten sonra törpülemeye başlayın. Tırnaklarınızı alt kısımlarından kibarca törpüleyin. Sert olmamasına özen gösterin. Sonrasında törpünün diğer kısmı ile tırnaklarınızı parlatabilirsiniz.

  1. Kurulama ve cilalama aşaması

Tırnaklarınıza şekil verdikten sonra ayaklarınızı durulayabilir ve iyice kurulayabilirsiniz. Ayak kurulama konusu önemlidir. Ayak, mantar oluşumuna en müsait yerlerdir bu sebeple çok çok iyi kurulanması gerekir.

Ayaklarınızı kuruladıktan sonra tırnaklarınıza öjelerinizi sürebilirsiniz. Ojeler kuruyana kadar bekleyin ve sonrasında nemlendirici bir krem sürün. Eğer evde kalmayacak yakın bir zamanda dışarı çıkacaksanız nemlendirici sürmeyin. Nane kokulu fresh bir ayak spreyi kullanabilirsiniz.

Kuaförde pedikür nasıl yapılır?

Bizim bu yukarıda saymış olduğumuz şekilde aynı adımlar uygulanarak yapılır. Kuaförde yapılan pedikürle evde yapılan pedikür aynıdır. Kullanılan malzemeler, uygulanan adımlar ve alınan sonuç hiç farklı değildir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago