Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Dermabrazyon Nedir, Nasıl Uygulanır?
Categories: Ameliyatsız Estetik

Dermabrazyon Nedir, Nasıl Uygulanır?

Teknoloji geliştikçe ve tıp ilerledikçe farklı isimlerle değişik ameliyatların yapıldıkları, bütün bunların ortak amacının da insanlığa katkı sağlayıp en güzel ve en rahat hayatların ortaya çıkmasının sağlanması olarak tanımlanabildiği ifade edilebilir. Çünkü sağlık, diğer bütün unsurları gölgeleyebilecek çok kritik bir unsurdur. Eğer sağlık bozulursa, ne kariyer, ne para, ne de farklı konular eskisi kadar önemli olmayacaktır. Bu bağlamda da kişilerin kendilerine dikkat etmeleri, ancak yaşanan sıkıntılarda doğrudan uzman doktorlara gitmeleri ve tedavi süreçlerinde gerek ameliyat, gerek farklı uygulamalar ortaya konmalıdır. Dermabrazyon da cilt sağlığı için çok önemli bir ameliyat uygulaması olarak kayıtlara geçmektedir.

Dermabrazyon İşlemi Nedir?

Derideki görünüm bozukluklarını gidermek amacıyla yapılan deri soyma işlemidir. Derinin en üst kısmının tamamen soyulduğu bu işlemde derinin alt tabakasının bir kısmı da soyulmaktadır. Yeni oluşan deri ise izlerden, lekelerden arındırılmış tertemiz ve pürüzsüz homojen bir görünüme sahip olur.

Dermabrazyon ve Önemli Detaylar

Mekanik peeling olarak da bilinen dermabrazyon, derinin en üst tabakasının soyulması, hatta zımparalanması operasyonu olarak kaydedilebilir. Daha çok iyileşme sürecindeki iltihaplı kistik sivilcelerin bıraktıkları izleri silmek, çukurları yok etmek, lekeleri ve derideki kabarıklıkları düzeltmek için yapılır. Daha estetik ve daha güzel bir görünüm elde etmek için lazım gelen pürüzsüz bir cilt yapısı, bu ameliyat ve uygulamalar ile sağlanmaktadır.

Dermabrazyon ameliyatı için özel elmas uçlar yardımı ile derinin en üst bölgesi (tabakası) yavaşça ve kontrol altında tutularak soyulur. Derinin en üst tabakası olan epidermiş soyulunca, vücut oldukça hızlı bir biçimde soyulan noktalarda yeni doku oluşumuna gider. Bu şekilde çok daha pürüzsüz ve taze deri elde edilmesi sağlanır.

Dermabrazyon uygulamasının ardından sivilcelerin ortaya çıkardığı çukurlar olsun, oluşan lekeler veya derin izler yok edilmektedir. Gözeneklerin kapanması, cildin daha canlı bir hal alması, berrak bir görünümün ortaya çıkması yine bu ameliyatlar ile mümkün olur. Söz konusu ameliyat uygulaması tek sefer yapılan bir işlem olsa da, çok gerekli olması halinde 6 ay sonra tekrar edilebilir.

Dermabrazyon Hakkında Dikkat Çeken Noktalar

  1. Uygulama yapılacak olan bölgenin genişliğine bağlı olarak anestezi işlemi gerçekleştirilebilir. Gerek lokal, gerek ise tam bir anestezi uygulaması yapılabilir. Böylelikle ameliyat esnasında deri soyulması ve zımparalanmasına dair hiçbir acı ya da ağrı hissedilmez.
  2. Uygulama sonrasında ilgili alan daha çok açık bırakılmaya çalışılır. Pomat da sürülebilen bu bölge, çok kısa süre içinde kapanacaktır ve eskisinden daha sağlıklı bir hal alacaktır. Pansuman yapılan derinin üst kısmı, ağrı veya yanma hissine de neden olmaz. Daha çok 24 saatlik bir süreye ihtiyaç duyulan pansuman sürecinde, tam anlamı ile kalıcı bir rahatlama sağlanabilir.
  3. Ameliyat sonrasında bölgede herhangi bir kanama görülmez iken, cildin yeniden kendini oluşturması noktasında sadece ilk zamanlar belli ton farklılıkları görülebilir. Ancak bu farklılıklar da çok kısa süre içinde geçecektir. Cilt kendi rengini bulacak ve görüntü güzelleşecektir.
  4. Lazer yardımı ile yapılan dermabrazyon uygulamaları çok daha teknolojik alt yapılar ister. Kalıcı sonuçlar için uzman doktorlar ile görüşülmelidir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago