Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Çarpık Bacak Estetiği Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler
Vücut Estetiği

Çarpık Bacak Estetiği Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sütun gibi dümdüz bacaklar kusursuz güzelliğin en önemli unsurlarından biri. Bacaklardaki şekil düzgünlüğü ve uyum sadece estetik görünüm açısından değil hareket kabiliyetini kolaylaştırması açısından da oldukça önemlidir. Fiziksel yaşantıyı direk etkileyebilen bacak sorunlarından biri çarpık bacak sorunudur. Peki, çarpık bacak nasıl düzeltilir? Çarpık bacak estetiği nedir ve nasıl yapılır?

Çarpık bacak estetiği

Bacaklardaki görünüm bozukluğu halk arasında çarpık bacak olarak adlandırılır. Bacaklardaki çarpıklık herhangi bir hastalıktan kaynaklı ise bu durumda ortopedik cerrahi ile düzeltme yapılması gerekebilir. Ancak eğer sadece şekil bozuklukları ise (herhangi bir rahatsızlıktan kaynaklanmayan) o zaman estetik uygulamalar ile düzeltilebilir. Çarpık bacakların düzeltilmesinde kullanılan yöntemlerin başında dolgu işlemleri gelir. Dolgu işlemlerinde hastanın vücudunda yeterli miktarda yağ varsa o yağlar alınarak kullanılabilir. Eğer hasta zayıfsa ve bacaklarına kullanılacak miktarda yağ yoksa o zaman dolgu malzemeleri tercih edilir.

Bacaklarda çarpıklık olmasının nedenleri

Vücuttaki yağ dağılımının eşitsizliği, hareket sorunları, kemik yapısındaki bozukluklar, küçükken yapılan yanlış hareketler çarpık bacaklara neden olabilir. Bacaklardaki kemik yapısının ve eğrilinin düzeltilmesi oldukça zor bir iştir. Çarpık bacak estetiğinde üst ve alt bacaklardaki uyumsuzluk giderilirken bacakların düz ve orantılı bir görünüme sahip olması amaçlanır.

Çarpık bacaklar nasıl düzeltilir?

Çarpık bacak estetiği nasıl yapılır sorusunun cevabı ilk olarak oldukça basittir. Çarpık bacak tedavisi belirlenen bölgelerden alınan yağ transferi ile yapılır. Vücudun diğer bölgelerinden alınan yağların transfer edilmesi işlemi ömür boyu kalıcı olur. Çarpık bacaklar düzeltilirken sadece bu transfer işlemi ile şekil bozuklukları giderilir, bacaklar eşit hale getirilir. Kemiklere herhangi bir müdahale yapılmaz.

Bacakların üst ve alt kısımlarındaki kalınlıkların eşit olması için liposuction işlemi ile gerekli miktaerda yağ alınır. Hem yağ alma işlemi hem de yağ enjeksiyonu yapılacağı zaman hastaya genel anestezi uygulanır. Ancak genelde hastalar aynı gün hastaneden çıkabilir hastanede kalmalarına gerek yoktur.

Hastada yeterli miktarda yağ yoksa dolgu maddeleri kullanılır. Bu durumda genel anesteziye gerek yoktur. Ayrıca hastanın hastanede kalmasına da gerek yoktur, işlem sonrasında hasta bir kaç saat içerisinde gündelik hayatına dönebilir. Bu estetik uygulamasında kullanılan sentetik dolgular genelde 5 yıla kadar dayanıklıdır. Sonrasında yenilenmesi gerekebilir.

Çöp bacak sorunu ve çarpıklık

Çocukluk döneminde yaşanan gelişimsel sıkıntılar, yaralanmalar ya da hastalıklar nedeniyle bacaklar çok aşırı ince kalabilir. Anoreksiya dediğimiz yem bozukluğu durumunda da bacaklarda bu aşırı incelik ortaya çıkabilir. Hastaların psikolojisini düzeltmek ve daha estetik bir görünüme kavuşturmak için benzer yağ transferi ya da sentetik dolgu işlemleri uygulanabilir.

Devlet hastanesinde çarpık bacak ameliyatı yapılır mı?

Artık devlet hastanelerinde bir çok estetik ameliyatın yapıldığını görmekteyiz. Daha çok medikal estetik uygulamaların yapıldığı bu işlemler arasında sağlığı etkileyen ya da direk etkilemeyen uygulamalar da vardır. Yani burun estetiğinin nefes almayı zorlaştıran şekil bozuklukları ya da geniz eti oluşumu gibi durumlarda yapılması daha mümkündür. Bunların dışında bazı estetik kaygıları gidermek için tercih edilen uygulamalar da vardır.

Çarpık bacak bandı nedir?

Çocukluk döneminde fark edilmeye başlanan ayak ve bacak çarpıklıklarını engellemek için hekim kontrolünde bazı bantlar kullanılabilir. Çarpık bacak bandı adı verilen bu bantlar ancak küçük yaşlarda bacak yapısı gelişimini tamamlamadan önce kullanıldığı sürece etkili olur. Ortopedi uzmanı tarafından muayene edildikten sonra önerilen bandı doktorun önerdiği şekilde ve sürede kullanmak çok önemlidir.

Bacak düzeltme operasyonundan sonra iz kalır mı?

Çarpık bacak düzeltme operasyonu bir kaç farklı operasyonla kombine olarak yapılabilir. Aşırı yağlanma ve orantısız kilo almadan kaynaklı bir çarpıklık varsa eğer bu durumda vücudun çeşitli yerlerinden liposuction gibi bir yöntemle yağ alınması gerekebilir. Ince kanüller ile alınan yağlar gerekli alanlara transfer edilir. Eğer yağ alınan bölgelerde ciddi sarkmalar varsa buraya germe işlemleri de uygulanması gerekebilir. Özellikle karın bölgesi liposuction işleminden sonra germe yapılması gereken bölgelerden biridir.

Vücudun herhangi bir yerinde germe işlemi yapılması gerekmiyorsa yağ transferi sonrasında vücutta herhangi bir iz kalmaz.  

Çarpık bacak estetiği ameliyatı sonrası

Hasta uygulamada genelde tam anestezi almaz, liposuctionla birleştirilenlerde tam anestezi verlir. Tam anestezi verilen hastalar bir gün hastanede kalabilir diğerleri işlem bittikten bir kaç saat sonra evine gidebilir.

Ciddi bir kesi ve dikiş olmadığı için operasyon sonrası enfeksiyon ya da kanama riski de yoktur. Hastanın yağ aldırdığı bölgeye uygun korse giymesi gerekir. Aynı şekilde yağ enjeksiyonu yapılan bacaklara da varis çorabı giymesi yeterlidir. 2-3 hafta boyunca korse ve varis çorabı giyilmesi uygun olur. Sonrasında hasta normal hayatında hiç bir şey kullanmak zorunda kalmaz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago