Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Aşırı terleme sorunu tamamen çözülebilir mi?
Ameliyatsız Estetik

Aşırı terleme sorunu tamamen çözülebilir mi?

Modern insanı gündelik hayatı içerisinde en zor duruma düşüren sorunlardan biri de aşırı terleme sorunudur. Aşırı terleme nedenleri nedir, tedavisi var mıdır? Ter önleyici spreyler ya da deodarantlar işe yaramıyorsa çözüm ne olabilir. Her yönüyle aşırı terleme nedenleri ve çözümü

Aşırı terleme sorunu nedir?

Terleme, vücudun ısı dengesini koruyabilmesi için ter bezleri tarafından gerçekleştirilen bir aktivitedir. Bizim kontrol edemediğimiz bu aktivite aslında hem fazla suyu ve ödemi vücuttan atmak hem de ısı dengesini sağlamak için faydalı bir şeydir. Gündelik hayatta ve sosyal yaşamda kişiyi zor durumda bırakabilecek kadar yoğun ve bölgesel terlemeler ise aşırı terleme sorunu olarak adlandırılır. Normalde vücudun her yerine eşit bir şekilde dağılması gereken terin, ellerde, ayaklarda, koltuk altlarında bazen baş ve çevresinde yoğun bir şekilde oluşması sonucunda aşırı terleme sorunu ortaya çıkar.

Terlemek sağlıklı bir durumken sizi sosyal hayattan uzaklaştırıyor, yeni biriyle tanışmamak isteyecek kadar konforsuz bir duruma sokuyorsa tedavi edilmesi gereken bir sorun haline geliyor.

Aşırı terleme nedenleri nelerdir?

Kişiye göre değişen aşırı terleme nedenleri çoğunlukla fizyolojikken bazen psikolojik de olabiliyor. Çekingen, utangaç insanların diğer insanlara göre daha fazla terlediği bir gerçektir. Ayrıca insanlar farklıdır, bu sebeple de biri diğerinden daha fazla terleyebilir. Eğer hormonal bir problem yoksa, farklı sağlık sorunları da aşırı terleme nedenlerinden biri olabilir. Aşırı kilolu ve obez olmak, kalp problemine sahip olmak, yüksek tansiyon veya şeker hastalığına sahip olmak da aşırı terleme nedenlerindendir. Topluluk içine girince heyecanlanma, yeni birileri ile tanışırken gerilme sebebi ile oluşan aşırı terleme, psikolojik destekler ile tedavi edilebilir. Bunun dışında diğer sebepler ortadan kaldırıldığı halde aşırı terleme sorunu devam ediyorsa, o zamanda farklı tedavi yöntemleri düşünülebilir.  

Başın aşırı terleme nedenleri nedir?

Ter bezleri vücudun tamamını eşit bir şekilde etkileyecek düzende çalışırlar. Bölgesel herhangi bir aşırı terleme durumu söz konusu ise hormonal bir problem olabilir. Özellikle başın aşırı terleme nedenleri arasında genelde hormonal ya da farklı bir sağlık problemi olabilir.

Aşırı terleme tedavisi nedir?

Aşırı terleme tedavisi ilk olarak cerrahi olmayan yöntemlerle, kişinin fizyolojik ya da psikolojik durumundan kaynaklanan nedenleri çözmektir. Terlemeyi önleyici ürünler kullanarak bu durum çözülmeye çalışılır. Ancak ellerde, ayaklarda, sırtta ve vücudun farklı yerlerinde aşırı terleme kesinlikle durdurulamıyorsa o zaman cerrahi bir müdahale düşünülmelidir.

Terleme sorunu olan hasta gerekli kontrollerden geçirilip, şeker hastalığı, tiroid ya da aşırı terlemeye yol açacak başka bir rahatsızlığı yoksa diğer tedaviye alınabilir. Ets (endoskopik torakal sempatektomi) ameliyatı aşırı terleme tedavisinde kesin sonuç veren bir yöntemdir. Genel anestezi altında yapılan bu tedavide terlemeye yol açan sempatik zincir bozuluyor. Işlem esnasında sinirler elektrolitle yakılıyor, klipsle eziliyor ya da tamamen çıkarılıyor. Yüzde doksana kadar kesin sonuç veren bu işlem hastanede, doktor tarafından yapılıyor.

Aşırı terleme için hangi doktora gidilir?

Aşırı terleme sorunu olan kişilerin ilk olarak endokrinoloji doktoruna giderek muayene olması, bu durumu tetikleyici bir sağlık sorunu olup olmadığını anlaması gerekir. Doktor, hastaya uygun tetkikleri yaptıktan sonra bu aşırı terlemeye sebep olan bir durum olup olmadığını anlayabilir. Herhangi bir sağlık probleminden kaynaklanmıyorsa doktorunuz sizi diğer tedavi yöntemlerine yönlendirecektir.

Aşırı terleme için bitkisel çözüm var mıdır?

Halk arasında aşırı terleme için bitkisel çözüm olarak bilinen şeyler genelde mittir. Özellikle kilo problemi, şeker veya tansiyon hastalığı olan, tirotlerinde problem olan ve bu sebeple aşırı terleme problemi olan hastaların kesinlikle doktora görünmesi gerekmektedir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago