Sülük Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır ve Nelere İyi Gelir?

0
811

Modern tıp ne kadar gelişmiş olsa da bazı alternatif tedavi yöntemleri hala kullanılmaya devam ediyor. En çok kullanılanı ise sülük tedavisi. Bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan sülük tedavisi nedir, nasıl yapılır ve faydaları nelerdir sorularının cevaplarını makalemizde bulabilirsiniz.

Sülük nedir?

Sülük, konuldukları noktadaki kirli kanı emerek kandaki toksinleri ve zehirli maddeleri alan bir tür hayvandır. Inanılanın aksine sülük sadece kanı emmekle kalmaz aynı zamanda, kan emerken 100 farklı enzimi aktararak tedavi eder. En eski zamanlardan bu yana bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir kan emici hayvandır. Sülük doğal göllerde, tatlı sularda yaşar. Evde de bakılabilen bir hayvandır. Sülük eskiden üzerine hafif bastırılarak emdiği kanı çıkarması sağlanıp yeniden kullanılırdı. Aynı sülük birden fazla kişi üzerinde kullanılmaz.

Bu hayvanlar ne kadar kan emdiklerini bilmez ve çatlayana kadar kan emebilirler. Bu nedenle ne kadar süre insan üzerinde kalması gerektiğini bilen biri tarafından takip edilmesi gerekir.

Sülük tedavisi nedir?

Kam emici bu hayvanın belirlenen noktalara tutturulması ve kirli kanla birlikte toksinleri alması işlemine sülük tedavisi denir. Antik çağlardan bu yana kullanılan bir tedavi olmasına karşın dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Günümüzde sülük tedavisinin en tehlikeli yanı enfeksiyon riski ve enfeksiyon bulaşma riskidir. Bir hastaya kullanılan bir sülüğün başka bir hasta üzerinde kullanılması sonucu ilk hastadan diğerine enfeksiyon bulaşabilir. Hepatit c, hepatit ve hatta Aids gibi bir çok bulaşıcı hastalık sülük tedavisi sırasında bulaşabilir.

Sülük tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikle tedavi öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu unutmamak gerekir. Sülükle tedavi öncesinde en az bir iki saat önce yemek yenmemeli hiç bir şey içilmemelidir. Son bir iki saat kala yeme içme bırakılmalıdır.

  • Sülük tedavisi öncesinde en az iki gün önce protein içeren yiyeceklerin yenmesi kesilmelidir. Et, süt, yumurta, balık gibi yüksek proteinli gıdalar sülükle tedavi öncesinde tüketilmemelidir.
  • Tedavi sonrasında sülük tutulan yerde kanama devam edebilir. Bu nedenle buranın sülük alındıktan sonra pansuman yapılması gerekir. Ayrıca en az 24 saat boyunca duracak şekilde steril bir bezle kapatılması gerekmektedir.
  • İşin uzmanı olan kişiler tarafından temiz ve steril bir yerde yapılması gereken sülük tedavisinde belirlenen noktalara sülükler yerleştirilir. Bu hayvanlar o anda bulundukları noktadan kan emmeye başlar. Önemli olan bunların ne kadar süre orada kalacaklarını bilmek ve kalması gerekenden daha uzun süre orada kalmamasını sağlamaktır. Ayrıca sülükler tek kullanımlıktır ve başkaları tarafından kullanılmamalıdır.

Sülük tedavisinin faydaları nelerdir?

Sülük faydaları olan bir hayvandır. Sadece tutundukları yerdeki kanı emmez aynı zamanda kan emerken ağızlarındaki faydalı enzimleri de bulundukları yere bırakır. Asıl kanı temizleme ve hastalıklara iyi gelme etkisi bu şekilde oluşur.

Sülük tedavisi faydaları başlıca şunlardır;

  • İktidarsızlığa iyi gelir. 5-6 seans sonunda iktidarsızlığın ortadan kalmasını sağlayabilir.
  • Kalp krizi riskini azaltır, damar hastalıklarına ve özellikle de damar tıkanıklığı sorununu çözmeye yardımcı olur.
  • Yüz hücrelerinde yenilenme sağlar, kırışıklıklara iyi gelir. Yüzdeki siyah noktaların, sivilcelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Yüzdeki kan akışını düzenler cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.
  • Ağrı bulunan noktalardaki ağrıların azaltılmasını sağlar. Bazen tamemen ağrıları geçirebilir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır, kireçlenmeyi azaltır ve iyileştirir. Kireçlenme kaynaklı ağrıların ortadan kalkmasını sağlar.
  • Enfeksiyonların ve iltihapların giderilmesinde etkilidir. Özellikle bölgesel enfeksiyonları ortadan kaldırır.
  • Vücut ağrılarının giderilmesinde etkilidir. Kan akışını hızlandırdığı için beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar. Baş ağrısını giderir.

Sülük tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Göz hastalıklarına iyi gelen sülük tedavisi aynı zamanda dolaşım bozukluğu hastalıkları için oldukça etkilidir. Varis tedavisinde kullanılır. Sindirim sistemi problemlerinde sülük tedavisi yöntemi kullanılabilir.

Sülük tedavisi zararları nelerdir?

Her konuda olduğu gibi sülük tedavisinde de uygulamayı uzman birinin yapıyor olması çok önemlidir. Uygulama sonrasında kanama olabileceği için ortamın steril olması, uygulama yapan kişinin de uygun bir şekilde pansuman yapabiliyor olması gerekir.

Aynı sülük birden fazla kez birden farklı kişi için kullanılırsa çeşitli hastalıkların bulaşmasına neden olabilir. Aids gibi ciddi hastalıkların bulaşmasına neden olabileceği için bir kez kullanılan sülüğün başka birine kullanılmaması çok önemlidir.

Sülük tedavisi öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenlere dikkat edilmelidir. Sülük tutturulduktan sonra ne kadar süre kaldığına ve kalması gerektiğine dikkat edilmelidir. Aksi taktirde ciddi bir kan kaybına neden olunabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here