Dövme, tüm dünyada her geçen gün daha fazla popüler hale gelen bir kalıcı vücut süsleme yöntemidir. Kalıcı dövmeler yanında geçici dövmeler, kına dövmeleri de vardır ancak çoğunlukla tercih edilen kalıcı dövmelerdir. Peki, hangi dövme çeşitleri silinebilir, hangileri silinemez? Ayrıca dövme silme yöntemlerinde geliştirilen farklı yöntemler var mıdır? Yazımızda tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Dövme çeşitleri hangileridir?
Gelişen teknoloji sayesinde her şey değiştiği gibi dövme çeşitleri, dövme modelleri ve yöntemleri değişmektedir. Çok daha acılı ve sağlık açısından riskli olan dövme işlemi artık daha sağlıklı ve güvenli. Aynı zamanda uyuşturucu ve lokal anestezik kremler sayesinde duyulan acı da daha az. Üç boyutlu dövme çeşiterinden minimal dövmelere, renkli dövmelerden resim gibi detaylı çizim dövmelere, logo veya rakam yazı gibi sade dövmelerden tüm vücudu kaplayan çeşitlerine kadar sınırsız dövme modeli bulmak mümkündür.
Tüm dövme çeşitleri silinebilir mi?
Heyecanla yaptırılan dövmeler kısa bir süre sonra acı verici bir hale gelebilir, fiziksel olarak değil tabi ki duygusal olarak. Dünyada en çok silinen dövmeler eski kız arkadaş ya da erkek arkadaş isimleri, simgeleri, ortak yaptırılan hatırası olan dövmeler. Sonrasında ise anne baba isimleri ve dini simgeler geliyor. Coşku ile yaptırılan bu dövmeler sonrasında sildirmek gerekirse nasıl olur diye düşünülmeden planlanıyor. Ayrıca hayatında hiç dövme yaptırmamış birinin ilk dövmesini kocaman bir dövme modelinden seçmesi de büyük hatadır. Çünkü dövme alışılması gereken bir şeydir. Zamanla kabullenilir. Silinebilir olsa da hiç izi geçmeyecekmiş gibi düşünerek iyi karar verilmeli, önce küçük minik bir model yaptırılıp sonra daha büyük dövme modellerine geçilmelidir.
Peki, renkli dövme çeşitleri, iki renkli dövme çeşitleri, büyük ya da küçük dövme çeşitleri, bunların hepsi silinebilir mi? Evet, tüm dövme çeşitleri bir şekilde silinebilir. Dövme silme yöntemi olarak kullanılan en sağlıklı ve kesin sonuç veren yöntem ise lazerle dövme silme yöntemidir.
En kolay hangi dövme çeşitleri silinir?
Tabi ki minik dövmeler, çizgisel dövmeler diğer büyük olanlarına göre daha kolay silinir. Ayrıca iki renk olan yani siyah beyaz dövmeler renkli dövmelere göre çok daha kolay bir şekilde silinir. Lazerle en zor silinen dövme çeşitleri ise çok renkli olan büyük dövmelerdir. Özellikle kırmızı ve yeşil renkler lazerle silinmesi en zor dövme boyası renkleridir.
Dövmeler nasıl silinir?
Dövme çeşitlerinin hepsi aynı şekilde lazer ışınları ile silinir. Detaylı bilgi için dövme sildirme kısmında bakabilirsiniz. Kalıcı makyaj uygulamaları da benzer şekilde lazer ışınları ile silinebilir.
Dövmeler silindikten sonra izi kalır mı?
Hangisi olursa olsun dövmeler silindikten sonra eski yerinde minik bir iz kalır. Bu iz daha çok beyaz bir renkte hafif kabarıklık olarak görülür. Zaman içerisinde görünüm olarak azalan bu alana isterseniz sonrasında yeniden başka bir dövme yaptırabilirsiniz. Zaten dövme varken de hafif bir kabarıklık olur, silme işleminden sonra da burada hafif bir kabarıklık kalır.
6 aydan uzun bir süre önce yapılmış dövmeler yeni yapılan dövmelere göre daha kolay silinir, daha az izi kalır. Amatör dövmeciler tarafından yapılan ve amatör boyalar kullanılan dövmeler daha zor silinir, izi de daha zor geçer. Kişinin cildine göre değişen bir hızda dövme silinen yer iyileşir. Amatör dövmelerin daha zor silinmesinin nedeni de, amatör dövmecilerin dövme yaparken renkleri daha derine enjekte edebiliyor olmasıdır. Bu da ışınların ulaşmasını zorlaştırır. Ancak profesyonel dövmeciler hep aynı derinliğe enjekte ettikleri için kolayca çıkarılabilir.
Dövme sildirme acılı mıdır?
Çok istemesine rağmen bir çok kişinin dövme yaptıramamasının nedeni acı korkusudur. Aynı şekilde dövmesini sevmemesine rağmen dövme sildirirken acır mı diye korkusundan sildiremeyen çok fazla insan vardır. Dövme sildirme de tıpkı dövme yaptırma gibi biraz acı veren bir işlemdir. Lokal anestezi ile yapılan bu işlemin acısı dövmeyi yaptırırkenden daha fazla değildir.
Dövme sildirdikten sonra nelere dikkat edilmelidir?
Dövme sildirdikten sonra cilt çok hassas olacağı için güneş ışınlarından uzak durulmalı, çıkmak zorunda kalındığı zaman da mutlaka yüksek faktörlü güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. Ayrıca işlemden sonraki iki gün suyla temas edilmemeli ve verilen özel kremler kullanılmalıdır.