Pektoral İmplant Nedir?

0
581

Pektoral implant erkeklerde göğüs kası oluşturmak için yapılan implant çeşididir. Konu bir implant olunca göğüslerinden hoşnut hissetmeyen kadınlar implant konusunda erkeklere oranla kesinlikle daha cesurdurlar.

Daha belirgin bir şekilde şekillendirilmiş göğüslere sahip olma vaadi veren egzersizler ve takviyeler olsa da genetik yatkınlığınız bu konuda neyin elde edilip edilemeyeceğini belirleyen en önemli faktördür. En özel egzersiz rejimi bile pektoral bir implantın sağlayabileceği şeyleri sunamayabilir.

Pektoral İmplant Nedir? Neden Yapılır?

Pektoral implantasyon çok yaygın bir işlem değildir. Erkeklerde Poland sendromu gibi bazı doğum kusurları için yapılabilir. Bu, vücudun bir tarafında göğüs kasının az gelişmesi veya yokluğu olup nadiren görülen bir doğum kusurudur.

Sıklıkla kozmetik nedenlerle göğüs kaslarını yani pektoral kaslarını egzersizle inşa edemeyen erkekler için yapılır.

Pektoral İmplant İşleminde Kullanılan Materyal Nedir?

Kullanılan implantlar silikondan yapılmıştır. Ancak meme implantı gibi değildir. Bu implantlar, kas dokusunu taklit etmek için değişen sıkılığa sahip katı silikonlardır. Kadınlar için kullanılan meme implantlarından farklıdır. Kadın meme implantlarının kabuğu ve dolgusu vardır. Bu nedenle erkeklerde kullanılan implantlardan oldukça farklı görünür ve hissedilirler.

Güvenli mi?

Silikon blok implantlar genellikle güvenlidir. Sönmez veya yırtılmazlar, bu nedenle uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Kalıcı mı?

Ömür boyu hiçbir şey garanti edilemez. Enfeksiyon vakalarında, implantın değiştiği veya döndüğü durumlarda çıkarılması gerekir. İstisnalar hariç kalıcı ve kesin sonuçlar hedeflenir.

Pektoral İmplant Riskleri

Pektoral implant cerrahisinin komplikasyonları meme büyütmeye benzer. Bunlar enfeksiyon, kanama, kötü sonuç, implantın kayması veya implantın dönmesini içerir. İmplantların yerleştirilmesinden sonra koltuk altında bir yara izi kalır. İşlem, deneyimli bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilirse bu komplikasyonlar nadir olarak görülür.

Pektoral İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Cerrahi poliklinikte genel anestezi altında yapılır. İmplant için cep oluşturmak ve implantı yerleştirmek için koltuk altından bir kesi kullanılır. Bazı plastik cerrahlar yapılan işleme yardımcı olmak için endoskopi kullanabilir. İmplantın kas altına yerleştirilmesi meme büyütmeye benzerdir.

İyileşme Süreci

Ameliyattan sonraki 4 hafta boyunca egzersiz yapılmamalı ve egzersizde 10 kilodan daha fazla bir şey kaldırılmamalıdır. Hastaların 4 hafta boyunca cerrahi yelek giymeleri önerilir. İşlemden sonra her gün duş almalı, birkaç gün boyunca ağrı kesici ve kas gevşetici ile birlikte bir antibiyotik kullanmalıdırlar.Hastalar tamamen iyileştikten sonra aktivitelerinde herhangi bir kısıtlamaya gidilmesine gerek yoktur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here