Kimyasal Peeling İle Yüz Beyazlatma İçin Tam Zamanı

0
1234

Beyaz, duru ve pürüzsüz bir cilt herkesin hayallerini süsler. Beyaz ve mat bir cilt görümü ancak canlı ve sağlıklı bir cilt ile mümkündür. Siyah noktalardan, yağ bezelerinden arındırılmış bir cilt nem dengesi yerinde ve canlıdır. Peki, cilt beyazlatma yöntemlerinden en etkili olan kimyasal peeling nasıl yapılır? Ne zaman kimyasal peeling için en iyi zamandır, bakalım.

Cilt beyazlatma kremleri işe yarar mı?

Japonya, Kore gibi yerlerde kadınların beyaz kalmak ve hatta daha da beyazlamak için neler yaptığını biliyoruz. Eğer asya ülkelerine tatile gittiyseniz buradaki bir çok kozmetik markasının sadece o bölgede satılan cilt beyazlatıcı kremleri olduğunu bilirsiniz. Bu kremlerin ne kadar etki ettiğini maalesef bilemiyoruz ancak Kore güzellik markalarının getirdiği ve ülkemizde satışta olan cilt beyazlatıcı kremleri biliyoruz. Öncelikle, bir krem kalıcı olarak cildi beyazlatmıyor, etki etse bile kısa bir süre sonrsasında cilt kendini yenilyeceği için eski renk geri geliyor. Bu nedenle de kalıcı olarak cilt beyazlatmak için kimyasal peeling ya da cilt soyma gibi daha derinlemesine cilt bakımı işlemlerinin yapılması gerekiyor.

Kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Gelişen teknoloji sayesinde cilt bakım ve beyazlatma yöntemleri oldukça gelişti. Her biri kendine has teknikler kullansa da cilt beyazlatma yöntemleri ikiye ayrılır. Bunlar, cilt soyma ve yenileme ile cilt lekelerini giderme. Çünkü ciltteki lekeler giderildiğinde de cilt aslında oldukça beyazlamış bir görünüme kavuşmaktadır.

Kalıcı yüz beyazlatma işlemlerinden en çok tercih edileni kimyasal peelingtir. Kimyasal peeling özel maddeler ve cilt bakım malzemeleri ile yapılan derinlemesine bir cilt soyma işlemidir. Hemen hemen her yaşta herkese uygulananan bu yöntemin çok sık olmasa da zaman zaman yapılması gerekir.

Kimyasal peeling nasıl yapılır, kimyasal peeling sonrası cilt ne zaman soyulur?

Cilt bakım işlemleri sonrasında cilt soyulması yapılan işleme ve cildin yapısına göre değişir. Bazı kimyasal peeling işlemleri sırasında cilt soyulurken bazılarında sonrasında soyulur. Kimyasal peeling nedir, nasıl yapılır detayları ile bilgi almak isterseniz buraya göz atabilirsiniz.

Kimyasal peeling uygulaması ve zararları

Bu peeling uygulaması zararları, peeling sırasında kullanılan ürünlere ve cilt tipine göre değişmektedir. Bazı cilt tipleri çok hassastır. Özellikle kılcal damar çatlaması olan, ince derili beyaz ancak kızarıklıkları fazla olan ciltlerde kimyasal peeling geri dönülmesi zor sorunlara yol açabilir. Bu tarz kimyasal cilt soyma işlemlerini cilt tipine göre seçmek gerekir. Altın iğne gibi işlemler de hassas ciltler için çok uygun değildir.

Diğer yüz beyazlatma yöntemleri nelerdir?

İçerisinde civa olmayan cilt beyazlatıcı kremlerden yukarıda bahsettik, onların yanında bazı doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Pirinç suyu ile düzenli olarak yüz yıkamanın cildi beyazlattığı bilinmektedir. Cildinizi sadece gül suyu ve benzeri doğal malzemelerle yıkar, pirinci beklediğiniz ya da pirinci haşladığınız su ile de yüzünüzü yıkarsanız çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Pirinç suyu dışında retinoid kremleri de tercih edebilirsiniz. Bu kremler japonların cilt beyazlatma yöntemleri baz alınarak yapılan kremlerdir. Kullananların genelde çok iyi sonuçlar aldığı bilinir. Cilt aydınlatma ya da yüz aydınlatma kremi olarak da bilinen retinol kremler içerdikleri malzemelere göre çok çeşitlidir.  

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here