Doğum İzi Nasıl Geçer? Doğum İzlerini Geçirmek İçin Yöntemler

0
286

Doğum lekeleri yüzde ve vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Anne karnındayken oluşan bu doğum izleri aynı zamanda doğum esnasında da gerçekleşmiş olabilir. Doğum izi nasıl geçer sorusu özellikle yüzünde doğum izi olan kişilerin en çok merak ettiği sorulardan biridir. Bu yazıda doğum izleri nasıl geçer, doğum lekeleri için bitkisel çözümler ve kremler hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Doğum lekeleri nasıl geçer?

Doğum lekeleri anne karnındayken bebekte olabilir. Doğum sırasında oluşabilir veya hamile annelerde hamilelik süresince ortaya çıkabilir. Kahverengi doğum lekeleri yanında kırmızı,turuncumsu, mavi gibi ya da çok açık kahverengi ve hardal sarısı gibi renklerde de doğum lekeleri ortaya çıkabilir. Bu lekeler evde yapabileceğiniz doğal ve bitkisel leke kremleri yanında farklı bitkisel maskeler ile de ortadan kaldırılabilir. Bu yazımızda evinizde yapabileceğiniz bazı doğum lekesi kremlerin tariflerini ve aynı şekilde güzellik merkezlerinde kullanılan lazer gibi yöntemlerle leke tedavisi hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Kahverengi doğum lekesi nasıl geçer?

Kahverengi doğum izleri evde uygulanan tedaviler dışında lazerle leke tedavilerinde oldukça iyi sonuç verir. Lazerle doğum lekesi tedavisinde lazer ışınları sadece leke olan kısma geldiği için leke çevresinde de herhangi bir yıpranmaya, renk değişimine ya da soruna neden olmaz. Bu lazerle leke tedavilerinin en güzel ve güvenli yanıdır. Çünkü lazerle leke tedavisinde temel prensip lazer ışınlarının leke üzerine etki etmesi ve bu lekeleri zamanla açmasıdır. Lekeyi besleyen damarların dondurulması yöntemi ile lekelerin de beslenmesi durdurulur. Aynı zamanda leke üzerine etki eden lazer ışınları lekenin üst kısmındaki rengini açar.

Lazerle leke tedavisinde özellikle yüz ve çevresinde yapılan tüm işlemler benzerdir. Lekenin genişliğine, kalınlığına ve derinliğine göre kullanılan yöntemler değişir.

Doğum lekeleri için krem ve evde uygulanabilecek yöntemler

Doğum izlerini yok etmek için evde uygulanabilecek yöntemlerin başında leke kremleri ile cilt rengi açıcı kremler gelir. Yüze ve tüm vücuda uygulanabilen bu kremlerin başında medicasol adında bir krem vardır. Özellikle yüzdeki lekelerin rengini açmada oldukça etkilidir.

Çok aşırı olgunlaşmamış bir armutu soyup yarısını yüzünüzde dolaştırın. Zaman içerisinde yüzünüzdeki hücre bozulması ya da sigara içmeden kaynaklı lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Leke tedavisi sırasında güneşe çıkacağınız her an mutlaka yüksek faktörlü güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Yarım limon ve bir çay kaşığı toz şekeri karıştırarak bir merhem hazırlayın. Yüzünüzde peeling etkisi yapacak ve cildinizi yavaş yavaş soyarak lekeleri açacak bu merhemi haftada iki kere yapabilirsiniz. Karışımı sürdükten sonra 10 dk bekleyin ve sonrasında ılık su ile durulayın.

Bebeklerde doğum lekesi ne zaman geçer?

Bebeklerdeki doğum lekesi, bebek anne karnındayken veya anne doğum yaparken oluşabilir. Bu lekelerin geçme süresi de ne zaman oluştuklarına bağlı olarak değişebilir. Anne karnında oluşan doğum lekeleri daha çok uzun bir zaman içerisinde ortadan kaybolurken doğum sırasında oluşanlar daha kısa bir süre içerisinde yok olur. Mesela bebek çıkarılırken oluşan doğum lekeleri doktorun ya da ebenin, bebeğin yüzüne ya da benzer bir yerine parmağının gelmesi, bastırması ya da sıkışma nedeni ile olabilir. Bu tarz kızarık doğum lekeleri bebekler iki üç yaşına gelmeden önce geçer.

Ancak bazı doğum lekeleri ile kalıcıdır. Özellikle vücudun çeşitli yerlerinde bulunan,zamanla rengi kahverengiye dönmeye başlayan lekeler hayat boyu taşınabilir. Bebeklerde doğum lekelerini hemanjio ile karıştırmamak lazım. Hemanjiolar bir dolaşım sorunu olarak damar beni şeklinde ortaya çıkar. Bebek büyüdükten sonra tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

Doğum lekesi çeşitleri

Doğum lekesi çeşitleri anneye ya da bebeğe göre değişir. Annelerde hamileyken oluşan doğum lekeleri hamilelik sona erdikten sonra kendi kendine geçer. Eğer geçmezse anne hamilelik dönemi sona erdikten sonra lazer gibi yöntemlerle leke tedavisi yaptırabilir. Cilt soydurma, dermabrazyon, kimyasal peeling gibi cilt bakım ve cilt yenileme işlemleri sonrasında cilt lekelerinde ciddi bir azalma ortaya çıkar. Jilet izlerinin dahi tedavi edilebildiği bu yöntemlerden herhangi biri ile tüm doğum izlerinizden kurtulabilirsiniz.

Bebeklerdeki doğum lekesi çeşitleri kırmızı, bordo ve kahverengi gibi tonlardadır. Anne karnında oluşanların yanında doğum sırasında ve sonrasında oluşanları vardır. Bebeklerdeki doğum izleri genelde ilk bir kaç sene içerisinde geçer. Bu süre zarfında geçmeyen lekeler genelde kalıcı lekelerdir. Annelerdeki doğum izleri ise kahverengi, kırmızı, mavi gibi renk tonlarında, farklı büyüklüklerde olabilir.

Doğum lekesi neden olur?

Deri yapısından kaynaklı, damar çatlaklarından ya da dolaşım problemlerine bağlı, derideki renk pigmentasyonundaki farklılıklardan kaynaklanan bir çok farklı doğum izi ortaya çıkabiliyor. Doğum lekesi neden olur islami olarak açıklaması nedir diye soranlar için ise, doğum izlerinin biyolojik bir sonuç olarak ortaya çıktığı herhangi bir dini durum ya da olaya bağlanmaması gerektiği söylenebilir. Inançlara göre bir çok şeyin çaresinin dualarda olduğu düşünülebilir. Doğum lekesi için dua ve çeşitli ritüellere de inanılabilir. Ancak bebeğiniz doğduğunda herhangi bir doğum izi varsa bunu hiç zaman kaybetmeden uzman bir doktora göstermelisiniz. Sonrasında doktorunuzun yorumuna göre tedavisini yaptırmalısınız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here