Ünlülerin Yeni Gözdesi Çene Botoksu

0
1138

Estetik trendleri hızla değişmekte ve gelişmekte. Her gün başka bir estetik yöntemi ile tanışıyoruz. Son günlerde hakkında en çok yazılıp çizilen ünlü estetik uygulaması ile çene botoksu. Çene botoksu nedir, neden yapılır, kimler çene botoksu yaptıran ünlüler kimlerdir?

Çene botoksu nedir?

Masseter botoksu adı verilen çene botoksu, çeneyi küçülterek yüzün daha ince ve uzun olmasını sağlıyor. Bu uygulamanın yapılma amacı, kare ve erkeksi çene yapısı olan kadınların çenesini daha sivri bir hale getirerek yüzü daha uzun göstermek. Erkeklerde kare çene ne kadar sevilen ve istenen bir yapı ise kadınlar da sivri ve dar çene o kadar sevilen bir görünüm.

Çene botoksunda çene bölgesindeki masseter kasına botoks uygulanıyor. Böylece bu kas çalışmadığı için çene bölgesi daralıyor. Çenenin kalın ya da geniş olması yüzü daha büyük ve toplu gösterdiği için de botoks sonrasında yüz incelmiş gibi oluyor.

Çene botoksunun etkileri nelerdir?

Masseter botoksu ( masseter kasına yapıldığı için bu isim verilir) sadece estetik görünümü değiştirmek amacı ile yapılan bir uygulama değildir. Bu botoks uygulaması aynı zamanda kontrolsüz diş sıkma ve çenede gerginlik sorunları tedavisi için de kullanılıyor. Uykusunda ya da gün içerisinde sürekli diş sıkan hastalara uygulandıktan sonra çenede rahatlama ve gevşeme oluyor.

Diş sıkma rahatsızlığı tedavi edilmediği sürece ağız yapısını bozmakla kalmıyor, dişlerin güçsüzleşmesine erken yaşta sallanmaya başlamasına ve hatta düşmesine bile neden olabiliyor.

Çene botoksunun yan etkileri var mıdır?

Çene botoksunun zararları ya da yan etkileri tespit edilmemiştir. Uzman doktorlar tarafından doğru şekilde yapıldığında bilinen bir yan etkisi yoktur. Çene botoksu, hamile kadınlara, emziren annelere ve  genel sağlık durumu yerinde olmayan, herhangi bir hastalığı bulunan (şeker hastası, kanser vs) kişilere uygulanmaz.

Masseter botoksu nasıl yapılır?

Yaklaşık 10 dakika içerisinde yapılabilen anestezi gerektirmeyen bir uygulamadır. Botoks sonrasında hasta aynı gün içerisinde işine dönebilir, gündelik hayatına devam edebilir. Çene botoksunun etkisi bir ay içerisinde tam anlamı ile görülebilir. Hastanın çenesi tam şeklini bir ay sonunda alır.

Bu botoks uygulamasıyla sinirler rahatlatılır, kaslar deaktive edilir. Sonuçlar bir kaç hafta içerisinde net bir şekilde görülmeye başlanır. Çene botoksundan en iyi sonucu almak için işlemin 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olacak şekilde yapılması önerilir.

Diş sıkma hastalığı tedavisinde botoks uygulamaları

İstemsiz kas hareketlerine bağlı ya da diş sıkma hastalığı gibi sinirleri sürekli geren, kasları çalıştıran hastalıklarda botoks uygulamaları sıklıkla tercih edilir. Çünkü botoks uygulamaları geçici etkiye sahip, uygun dozda uzman doktor tarafından yapıldığı sürece son derece güvenli ve kolay uygulamalardır.

Çene eklemlerindeki sıkılıklardan, kasların sıkışmasından kaynaklı sorunlarda botoks en çok  tercih edilen tedavi yöntemidir. Çene botoksu bu amaçla estetik görünüm kaygısı dışında da kullanılır.

Kimler çene botoksu yaptırabilir?

Hamile kadınlar, emziren anneler ve kronik hastalığı olan kişiler dışında tüm kadın ve erkekler çene botoksu uygulaması yaptırabilir. Bunun için bir yaş sınırlaması yoktur, ancak botoks uygulamalarının yapılabilmesi için hastanın gelişimini tamamlamış olması gerekir. Küçük yaşlarda diş sıkma problemleri tedavisinde botoks yerine ağızlık, damaklık gibi yöntemler kullanılır. Hasta fiziksel gelişimini tamamlayıp yeterli olgunluğa geldiğinde botoks tedavileri yapılabilir.

Çene botoksu erkeklere de uygulanabilen bir ameliyatsız estetik yöntemidir. Ancak erkekler kare, geniş yapılı çeneye sahip olmak istedikleri için çene botoksunu yaptırmayı pek tercih etmezler. Yetişkin erkeklerde de diş sıkma ve çene eklem tedavisinde farklı yöntemler kullanılır.

Çene botoksunun faydaları nelerdir?

Diş sıkma probleminden kaynaklı eklem ağrıları yaşayan hastalar çene botoksu yaptırdıktan sonra bu ağrılarından tamamen kurtulduklarını ifade eder. Çene yapısındaki bozukluktan ya da diş yapısındaki bozukluktan kaynaklı tüm çene gerginlikleri bu botoks yöntemi ile tedavi edilebilir. Diş hekimliğinde ve diş tedavisinde çeşitli amaçlarla botoks uygulamaları yapılmaktadır.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here