Çene Altı Yağlarınızdan Kurtularak Gençleşebilirsiniz

0
1534

Çene altı yağı, diğer bir adı ile gıdı, bizi olduğumuzdan çok daha yaşlı ve yıpranmış gösterir. Alınan kilolar ile birlikte çene altında yağlanma oluşabilir ancak bu kilo verme ve yaşın ilerlemesi ile sarkık, dikkat çekici bir hale gelir. Peki çene altı yağlarından kurtulmanın yolları nelerdir?

Çene altı yağları nasıl eritilir?

Çene altı yağı yaşa bağlı olmayabilir, genetik olarak çok erken yaşlarda da ortaya çıkabilir. Ancak çene altı yağlarından kurtulmanın çeşitli yolları vardır. Doğal yollarla çene altı yağını eritme yöntemleri olduğu söylense de bunlar gerçekçi ve etkli yöntemler değildir. Özellikle de ilerki yaşlarda sarkan gıdının toparlanması için ameliyatsız estetik yöntemleri ya da gıdı ameliyatı yapılması gerekir.

Çene altındaki yağlardan kurtulmak için tercih edebileceğiniz ameliyatsız estetik yöntemleri şunlardır;

  1. Lazer yöntemleri

Çeşitli lazer uygulamaları ile bölgesel olarak yağlar eritilebiliyor. Ancak bunun ne kadar etkili olacağı kişisel özelliklere göre değişebiliyor. Yani genç yaşta yeni ve hızlı kilo almış kişilerde bu bölgesel yağ parçalama işlemleri çok verimli olurken, yaşı ilerlemiş ve gıdısı sarkmış kişilerde bu tarz işlemler çok hızlı sonuç vermiyor.

Lazer yöntemleri içerisinde lazer lipoliz dediğimiz yağ aldırma işleminin farklı bir versiyonu da vardır. Çene yağlanmasını durdurmak ve var olan yağı yok etmek için yapılan işlemden sonra sıkışlatırma işlemi de yapılmalıdır. Aksi taktirde yağlar gitse bile çene altında sarkıklık olur bu da çok kötü bir görünüme neden olur.

  1. Liposuction ile yağ aldırma

Bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için uygulanan ve en kesin sonuç veren işlem yağ aldırma işlemidir. Modern estetik yöntemleri ile son derece sağlıklı koşullarda yapılan bu yağ alma işlemi sonrasında daha az ödem ve morluk oluşur. Yağ alma işlemlerinin çok büyük bir kısmı germe işlemleri ile birlikte yapılır. Böylece yağ aldıktan sonra oluşan gevşeme durumu ortadan kalkar.

  1. Boyun germe yöntemi

Çene altı yağlanması dışında çene altındaki sarkmalar da kişiyi olduğundan yaşlı ve olduğundan çok daha kilolu gösterir. Bazen fazla kilo olmasa bile kişilerin çene altında yağlanmalar ortaya çıkabilir. Bu durumda yağ alma işlemleri yapılmadan boyun germe işlemi ile de tedavi gerçekleştirilebilir.  Boyun germe ameliyatı ve yöntemleri hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

  1. Soğuk lipoliz yöntemi

Özel bir cihaz ile bölgesel olarak soğuk uygulanır. Bu uygulama sırasında bölgesel olarak yağlar dondurulup parçalanır. Ağrısız bir işlem olmasına rağmen etkili sonuç verebilir. Işlem sonrasında hastanın bol bol su içmesi, su ile parçalanan yağları atması gerekir. Soğuk lipoliz işlemi çeşitli makineler ile yapılabilir. Çene altının sıkıştırılmaması gerektiği için buna uygun bir makine kullanılması gerekmektedir.

Soğuk lipoliz yöntemine benzer farklı isimlerle bilinen bölgesel yağ parçalama uygulamaları da vardır. Ameliyatsız estetik uygulamaları olarak kabul edilen bu yöntemler genel olarak ortalama sonuç verir çok etkili ve gözle görülür sonuçlar beklenmemesi gerekir.

  1. Yağ yakıcı enjeksiyonlar

Amerika’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde kullanılan bu yöntem artık ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Çok aşırı ince iğnelerle çene altına enjekte edilen maddeler bu bölgedeki yağların parçalanmasını sağlar. Eğer yağlanma ciddi boyuttaysa yağlar gittikten sonra sarkıklık oluşmaması için buraya germe ya da sıkılaştırma işleminin yapılması gerekir.

 

Çene altı yağ aldırma fiyatları

Bu fiyatlar kullanılacak yönteme, hastanın fiziksel durumuna göre değişir. Çok yağlı çene altları ile az yağlı çene altlarına farklı yöntemler uygulanabilir. Yöntemin belirlenmesi ve fiyat için estetik cerrahi uzmanı ile görüşmeniz gerekmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here