Boyun Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

0
633

Aşırı kilo alma, çok fazla kilo alıp verme, yaşlanma ve çeşitli nedenlerle boyun bölgesindeki deride sarkma ve bollaşmalar olur. Kilo alımı ile yağlanma da bu bollaşmaya eklenip gıdı dediğimiz çene altı dokusu ortaya çıkar. Bunların hepsini ortadan kaldırmak için boyun estetiği ameliyatı yapılır.

Boyun estetiği ameliyatı nedir?

Sarkmış, bollaşmış boyun derisinin toparlanması ve sıkılaştırılması işlemine boyun estetiği ya da boyun germe estetiği ameliyatı denir. Bu ameliyat yaşlanma belirtileri ile ortaya çıkan boyun sarkması dışında gençlerde çok fazla kilo alıp verme sonucunda ortaya çıkan sarkıkların tedavisi için de kullanılır.

Ne zaman boyun germe ameliyatına karar verilir?

Boyun estetiği ameliyatı, boyun gerisinin iyice bollaştığı, çene altında ikinci bir bölge oluştuğu, yüz şeklinin gevşeyen ve bollaşan deri yüzünden kaybolduğu durumlarda uygulanır. 55 yaş ve üzerindeki kadın ve erkeklerde boyun sarkması meydana gelebilmektedir. Yaşa bağlı olarak oluşan bu durumun ameliyatsız tedavi yöntemleri ile tedavi edilmesi pek mümkün değildir. Boyun germe estetiği, kadın ve erkekler için uygulanabilen bir estetik ameliyattır.

Boyun estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Boyun germe ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir estetik operasyondur. Boyun germe işlemi sırasında çeneye konulacak protezler ile çene daha çıkkın ve belirgin bir hale getirilebilir. Bu tarz farklı işlemler ile kombinlendiğinde boyun germe ameliyatı beş altı saatlik bir ameliyat haline gelebilir.

Boyun estetiği ameliyatında kulak önü ve arkasında minik kesiler oluşturulur. Yüz ve boyun derisindeki fazlalıklar buraya alınarak yüz ve boyun bölgesi gerginleştirilir. Gıdı bölgesinde yağ varsa oradaki yağlar alınır. Burada liposuction işlemi uygulanır. Temelde sarkık yüz ve boyun dokusu dikişler ile yukarı çekilerek asılır, yani sabitlenir. Boyun germe ameliyatı diğer yüz ameliyatları ile birleştirilebilir.

Boyun germe ameliyatı öncesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Boyun germe ameliyatı öncesinde en az üç hafta önceden sigara kullanımının bırakılması gerekmektedir.
  • Boyun estetiği ameliyatı öncesinde aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanımın durdurulması gerekir. Bu tarz hiç bir ilaç hiç bir operasyon öncesinde kullanılmamalıdır.
  • Yakın zamanda herhangi bir boyun estetiği operasyonu olmayı planlıyorsanız mümkünse saçlarınızı kestirmemelisiniz. Boyun germe işlemi sonrasında kullanılan pansumanları gizlemek için uzun saçlar faydalı olacaktır.
  • Kimsenin pek bilmediği ancak oldukça önemli bir diğer konu da saç boyatma konusudur. Boyun germe ameliyatı olmadan önce saçlarınızı en az bir hafta önceden boyatmalısınız. Çünkü boyun gençleştirme ameliyatını olduktan sonra bir ay boyunca saçlarınızı boyatamazsınız.
  • Yüz ve boyun germe ameliyatı öncesinde bunların dışında genel olarak sağlığınıza dikkat etmeniz yeterlidir.

Boyun germe ameliyatı sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

  1. Aksi bir durum gerçekleşmediği sürece hasta ameliyatın ikinci günü hastaneden taburcu olur. Şişlik ve morluklar 3 hafta gibi bir sürede yok olur. Boyun germe ameliyatından iki gün sonra banyo yapılabilir. Saç içerisindeki dikişler 10 gün sonra alınır
  2. Hastaların en az iki hafta ağır aktivitelerden kaçınması gerekir. Genelde iki hafta içerisinde işe dönülebilir.
  3. Boyun germe ameliyatı sonrasında iz kalır mı?
  4. Boyun germe ameliyatı geniş çaplı bir estetik ameliyattır. Herhangi bir ameliyat sonrası komplikasyon oluşmazsa izler saçlı deride görünmeyen alanda olduğu için gözle görülür, dikkat çekici bir iz kalmayacaktır.

Boyun germe ameliyatı riskleri nelerdir?

  1. Kanama olabilir: Tüm cerrahi operasyonlarda, ameliyat sırasında ya da sonrasında kanama riski vardır. Böyle bir durum oluşması halinde gerekli tedaviler uygulanabilir. Kanama sorunu görülebilir iz kalmasına sebep olabilir.
  2. Enfeksiyon riski: Boyun estetiği ameliyatı sonrasında hemen hemen hiç enfeksiyon oluşmaz. Ancak oluşursa da ek antibüyotik tedavileri uygulanır.
  3. Belirgin iz kalması: normal şartlar altında operasyon sonrası iyileşme beklense de bazı genetik sebepler, sigara kullanımı gibi sebeplerle yara izinin tamamen iyileşmemesi durumu olabilir.
  4. Saç kaybı olabilir. Boyun germe operasyonu öncesinde saç kaybı olup olmayacağı bilinemez. Ameliyat sonrası dikiş yerlerinde saç kaybı yaşanabilir.
  5. Uzun süreli etkiler ortaya çıkmaz. Boyun germe ameliyatı, boynu gençtirmez sadece daha gergin ve genç bir görünüm ortaya çıkarır. Bu sebeple de uzun vadede boyunda yeni sarkmalar oluşabilir ve yeni ameliyatlara ihtiyaç duyulabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here