Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri nelerdir?

0
978

Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinde değişen teknolojiler nelerdir? Modern cihazlar daha hızlı ve etkili bir tedavi imkanı sunuyor mu? En etkili cilt gençleştirme yöntemi nedir? Cilt gençleştirme yöntemleri ile yüz germe yöntemleri aynı mıdır? Cilt germe ve gençleştirme konusunda merak edilen her şeyi sizin için araştırdık, bir araya getirdik.

Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemi nedir?

Zamanla elastikiyetini kaybeden ciltte sarkmalar meydana gelmeye başlar. Aynı zamanda tekrarlanan kas hareketleri sebebiyle de göz kenarlarında, ağız kenarlarında, altın ve kaşların arasında kırışıklıklar meydana gelir. Hem sarkmaları hem de bu kırışıkları ortadan kaldırmak için neşter ile operasyon gerektirmeden yapılan uygulamalara, ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamaları denir. Bu uygulamalar cildin ihtiyacına göre belirlenen çok çeşitli uygulamalardır.

Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri

Cerrahi işleme gerek kalmadan gerçekleştirilen bu gençleştirme yöntemleri, cilde enjekte edilen yararlı maddeler veya ışınlar ile yapılır. En çok tercih edilen cilt gençleştirme yöntemleri şunlardır.

Lazerlift ile yüz gençleştirme yöntemi:

Cilt ve cilt altında yenilenme başlatılması için yapılan lazer uygulamalarıdır. Lazerlift ile cilt dokusu ısıtıldığında ciltteki kallojenler kısalır. Bu kısalma sonucunda da ciltte gerginlik oluşur. Kısalan kallojenler yenilerini üretir ve cilt kendi kendini yenilemeye başlar. Ortalama olarak 2-4 seanstan oluşan bu işlem, 1 ve ya 1 buçuk sene etki edebilir. Lazerlift ile yüz gerdirme yöntemi hakında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

İple yüz gençleştirme yöntemi:

Bu ameliyatsız yüz germe yönteminde, sorunlu bölgelerde cilt altına çok ince ipler yerleştirilir. Cilt altına yerleştirilen bu incecik ipler, bulundukları bölgede hiç bir soruna yol açmadan bölgedeki kan dolaşımını hızlandırıp cildin kendi kendini tamir etmesini sağlar. Ameliyatsız iple yüz germe yöntemi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.  

Dolgu uygulamaları ile yüz gençleştirme

Dolgu, vücudun her bölgesine yapılabilen bir uygulamadır. Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde daha çok kırıkşıklık ve sarkma olan bölgelere dolgu maddelerinin enjekte edilmesi işlemi olarak yapılır. Kırışıklıklar, özellikle daha genç yaşlarda oluşan ve derin olmayan kırışıklıklar çok basit dolgu işlemi ile ortadan kaldırılabilir. Yanaklarda oluşan sarkmalar da üst yanaklara veya uygun yerlere yapılan dolgular ile yok edilir. Dolgu ile yüz germe yöntemi nasıl yapılır, özellikleri ve tüm detayları yüz dolgusu nedir yazımızda görebilirsiniz. 

Ultrason ile yüz gençleştirme

Cilt sarkmaları kilo kaybı ile ortaya çıkan bir sorun olsa da yüz ve çene bölgesinde çok genç yaşlarda bile ortaya çıkabilir. Hafif gıdı çıkması, çene kısmının belirsizleşmesi, yanaklardaki hafif sarkmalar için en çok kullanılan ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemi ultrasondur. Ultrason ile yüz germe işleminde ultrason dalgaları istenilen noktaya kolayca ulaşır. Cildi hiç yaralamadan yapılan bu işlem hızlı ve kalıcı sonuçlar veren bir işlemdir. Detaylı bilgi için ultrasonla yüz germe yöntemi yazımıza bakabilirsiniz. 

Randyofrekans ile yüz gençleştirme yöntemi:

Bu ameliyatsız yüz gençleştirme yönteminde hem minik iğneler kullanılır hem de bu iğnelerin oluşturduğu yaraların çok hızlı iyileşmesi için radyofrekans uygulanır. Altın iğne olarak da adlandırılan bu yöntemle, geçmişte sivilce problemi olan ve sonrasında bu izler kalan alanlar kusursuz bir biçimde tedavi edilir. Fraksiyonel Radyofrekans ile yüz germe hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız. 

Somon dna ile yüz gençleştirme

Cilde faydalı maddeler enjekte ederek cilt gençleştirmesi işlemi uzun bir süredir yapılan işlemdir. Cilde, enjekte edilen her bir maddenin farklı özellikleri vardır. Somon dnası, elastikiyetini kaybetmiş ciltler için çok faydalıdır. Aynı zamanda bu madde cilde nem kazandırıp cildin kırışmasını önler. Somon balığı dnası ile gençleştirme yöntemleri hakkında detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here